Christel Dubbeld photo
Droom van: Christel Dubbeld
 • 41 Donaties
 • € 910 Ontvangen
 • € 3.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 15 Door: Anoniem

  Op naar een volledig herstel !

  10 maanden geleden
 • € 15 Door: Anoniem

  Goed zo Milly je bent al ver over de helft van die nare bestralingen. Sterkte Chris, Maart en kids!

  10 maanden geleden
 • € 100 Door: Dora Stofberg

  Lieve Chris, hierbij een bijdrage voor Mil. Heel veel beterschap voor allemaal. Liefs, oma

  10 maanden geleden
 • € 25 Door: Rob en Luci van Zanten

  Veel sterkte en spoedig herstel, lieve Milly. Je koppie lijkt op dat van onze Beagle Zoë. Ook voor je baasjes veel sterkte!

  10 maanden geleden

Onze hond Milly kankervrij!

Onze hond Milly kankervrij! image
Onze 5-jarige Milly heeft een tumor in haar bek. Na diverse operaties, histologische onderzoeken en een CT-scan, blijkt het om een tumorsoort te gaan die goed te behandelen is met bestraling. De kans op genezing is hierdoor erg groot. De kosten die deze behandeling met zich meebrengen zijn echter dusdanig, dat ik bang ben deze niet alleen te kunnen bekostigen...

Milly is geboren als straathond in Bulgarije. Ze is daar opgevangen door het RSDR, een stichting die o.a. straathonden en -katten opvangt en een goed huis voor ze zoekt. Milly is via via uiteindelijk bij ons terecht gekomen toen ze een half jaar oud was. Een schitterend meisje, heel bang, maar -als ze op haar gemak was- zo gék als een deur. Racete door de kamer, over de vensterbank, sprong bij oma op schoot, at de vuilnisbak leeg, eet de taart van het aanrecht af, etc. Meteen zijn we met haar naar de hondenschool gegaan in Nieuwendijk, waar ze na verloop van tijd transformeerde in een zelfverzekerde, prachtige teef, die pootjes en high five's geeft en netjes haar eerste honden-diploma's in de wacht sleepte.

Vorig jaar kreeg ze een bult in haar bek. Wat aanvankelijk een klein 'wratje' leek, groeide uit tot een flinke bult. De dierenarts haalde de bult weg, trok een tand en stuurde de tumor op voor verder onderzoek. Uit dit onderzoek kwam weinig geks, er was geen duidelijke diagnose te stellen. Helaas groeide de tumor in no-time terug, en ook nu trachtte de dierenarts de tumor zo goed mogelijk te verwijderen. 

Inmiddels zijn we enkele maanden verder. Aanvankelijk werd geadviseerd een kaakresectie uit te voeren, waarbij een deel van de onderkaak verwijderd zou worden. Na de intake en het het plannen van de afspraak voor de OK, bleef ik een enorm onderbuikgevoel houden. Ik vond het zó heftig om haar een dergelijke operatie aan te doen. Kwaliteit van leven is immers het allerbelangrijkst. Wat doe ik mijn hond aan? Uiteindelijk voor een second opinion in Terneuzen gegaan, waar o.a. een CT scan gemaakt is. Hieruit bleek dat de tumor veel verder in de kaak geïnfiltreerd was, dan aanvankelijk gedacht werd. Een kaakresectie kán nog wel, maar zou nog verder maar achteren toe plaats moeten vinden.  Milly zou twee losse kaakhelften krijgen. Een ander, beter, alternatief is bestraling. Uit verder histologisch onderzoek blijkt het om een kankersoort gaat die zeer goed reageert op bestraling. Uit recente onderzoeken blijkt dat 95% van de honden met dergelijke tumoren die bestraald worden, na drie jaar nog steeds tumorvrij zijn. Een zeer goede prognose dus.

Hoewel ik altijd gezegd heb "het kankertraject ga ik met mijn hond niet in" kom ik daar nu dubbel en dwars op terug. Ik kan onze lieve Mil nog niet laten gaan. Milly is pas vijf, in de bloei van haar leven. Ze is niet ziek, ze voelt zich niet ziek, eet prima, alleen de tumor zorgt ervoor dat we anders voor een enorme beslissing komen te staan. Doordat hij zo explosief groeit belemmert hij haar steeds met eten en klapt hij steeds open, met een bloedbad tot gevolg. Bestralingen werken in Milly's geval 'genezend'. De kans op een recidief is enorm klein. Dit heeft voor mij de doorslag gegeven. Milly krijgt hiermee geen 'levensverlenging van enkele maanden', maar kan hopelijk nog járen bij ons blijven.

Het grootste struikelblok is nu: hoe brei ik dit financieel rond? De ' pot voor noodgevallen' is de afgelopen tijd flink geleegd, na het overlijden van ons paard Ally, onze hond Silke en onze kat Simba en niet te vergeten allr dierenartskosten van de laatste tijd, zoals een CT-scan. 

Daarnaast sta ik er financieel nog steeds volledig alleen voor, wat een grote verantwoordelijkheid met zich mee brengt. Ik red me om ons huis, de kids en de beestenboel financieel als zelfstandige te draaien, echter deze extra kosten had ik niet ingecalculeerd. Normaliter 'ga ik liever dood dan dat ik om hulp vraag', ik wil alles zelf oplossen als t maar enigzins kan, maar nu loop ik toch een beetje vast.

Daarom toch de vraag: Wie wilt mij helpen om de kosten van de bestralingen van onze hond Milly te dragen? 

Uitgelicht
DOEL BEREIKT image

DOEL BEREIKT

 • 103%
 • € 5.500 Doel droom
 • -