Robin Wolf photo
Droom van: Robin Wolf
 • 15 Donaties
 • € 235 Ontvangen
 • € 2.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Anoniem

  9 maanden geleden
 • € 25 Door: Hannie

  Ik gun je alle mogelijke kansen Robin. Ik hoop dus echt dat jij je droom behaalt.

  9 maanden geleden
 • € 5 Door: Annelies

  succes!

  9 maanden geleden
 • € 5 Door: Anoniem

  9 maanden geleden

Mijn eetstoornis loslaten

Mijn eetstoornis loslaten image
Een zesjarig meisje kruipt met een zak chips op haar slaapkamer. Wat een rotdag was het weer! De hele dag gepest op school...dikzak, vet varken, trut...wat er allemaal wel niet voorbij is gekomen. Haar moeder is nog niet thuis, die komt zo. Tot die tijd is de zak chips haar troost....

Dat zesjarige meisje ben ik. Na heftige kinderjaren...na heftige tienerjaren en een zwaar begin van mijn twintigerjaren kom ik er in 2014 achter dat ik een eetstoornis heb. 

Hiervoor heb ik al wel verscheidene behandelingen gehad gericht op mijn depressieve klachten. Hoewel die wel wat helpen, voel ik niet dat dit echt is wat ik nodig heb. Via een tip kom ik terecht bij Human Concern en krijg eindelijk een label waar ik wel wat mee kan: een eetstoornis. 

Ik volg sinds die tijd een behandeling daar en dat gaat heel erg goed. Ik heb veel emotionele bagage opgeruimd en mijn eetbuien zijn wel verminderd; zowel in aantal als in hoeveelheid eten. Toch kan ik mijn eetstoornis niet loslaten. Na ongeveer 22 jaar eetstoornis is dit voor mij een automatisme geworden: een gewoonte. En hoewel het beter gaat, ben ik nog niet gelukkig. Ik merk dat ik in mijn omgeving continu in mijn gewoonte blijf hangen. Met individuele therapie hebben we al veel geprobeerd, maar nu zijn we een beetje op een breakpoint. 

Human Concern heeft een klinische behandeling in Portugaal: Beleef. Een maand lang wordt je in Portugal opgenomen en ga je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in therapie. Daarnaast is er een voortraject en ook een zwaar natraject van drie dagen in de week. Dit voelt voor mij echt als iets wat ik moet doen. Iets wat mij de laatste zet gaat geven om weer gezond te worden. 

Helaas is er een eigen bijdrage van 2500 euro. Met een inkomen op het bijstandsniveau ga ik dat niet kunnen betalen. Daarom deze pagina. In de hoop dat mensen iets willen doneren. Al is het een euro. Alle beetjes helpen. Het is moeilijk om in woorden te vangen hoe graag ik dit wil. Mensen zullen het misschien zien als een vakantie, maar dit is voor mij echt noodzaak. Ik ben er zo van overtuigd dat dit mij gaat helpen. Ik wil dit zo ontzettend graag. Ik wil zo graag eindelijk gaan leven in plaats van overleven...Gaan genieten in plaats van altijd maar vechten. Wil jij me hier bij helpen? 

Ik wil er natuurlijk wat voor terugdoen. Ik maak armbandjes die ik op wil sturen als dank voor elke donatie. Maar als iemand nog een klusje heeft wil ik daar ook best tijd voor vrijmaken. Alles om die 2500 bij elkaar te krijgen!

Help jij mij? 

Uitgelicht