Floor photo
Droom van: Floor
 • 36 Donaties
 • € 1.295 Ontvangen
 • € 750 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Adrie Vermunt

  Veel succes!

  9 maanden geleden
 • € 25 Door: Lisa van Woersem

  Mega lekker bezig Floortje :)

  9 maanden geleden
 • € 100 Door: Mieke bastiaansen

  9 maanden geleden
 • € 10 Door: Mary

  Best wishes & god bless!

  10 maanden geleden

Hardthaven Childrenshome

Hardthaven Childrenshome image
Lieve mensen, Zoals jullie zien is het streef bedrag behaald maar extra donaties zijn nog meer dan welkom! Schroom dus vooral niet om nog wat geld te doneren. Daarnaast kreeg ik de vraag waar het geld aan zou bijdragen. Een deel van het geld zal worden uitgegeven aan watervoorzieningen in het kindertehuis en het overige deel zal bijdragen aan een mini vakantie naar Cape Coast in Ghana, waar de voormalige slavenforten staan. Geen van de kinderen is ooit op vakantie geweest dus dit is een heel bijzonder vooruitzicht.

Bedankt voor je bezoek aan deze pagina, alle aandacht is welkom.. Ik denk dat over het algemeen mensen mij wel kennen maar bij deze nog even een korte introductie: mijn naam is Floor Bastiaansen.

Sinds 3 maanden verblijf ik in Ghana, in Kpando, een prachtig klein stadje aan het Volta meer. Voor het laatste gedeelte van mijn studie geneeskunde doe ik hier een onderzoek naar newborn healthcare, in samenwerking met een NGO genaamd UNiTED projects. UNiTED is met verschillende projecten actief om de lokale situatie voor de gemeenschap te verbeten, met een focus op gezondheid. 

Naast projecten hebben de oprichters van UNiTED in 2007 ook een weeshuis opgezet, namelijk HardtHaven Children’s Home. Dit weeshuis vangt als één van de weinige weeshuizen in Ghana aids wezen op. Momenteel wonen er 23 kinderen tussen de 1 en 17 jaar, allen zijn hun ouders verloren aan aids. Zeven van de kinderen zijn HIV positief. Naast opvang van deze kinderen, sponsort HardtHaven verschillende families in Kpando, denk hierbij aan schoolgeld, voeding en medische zorg. Daarnaast zijn ze altijd welkom in het kindertehuis voor meer support.

Het klinkt misschien cliché maar met eigen ogen zien wat een verschil een weeshuis kan maken voor het leven van deze kinderen is indrukwekkend. Al deze kinderen krijgen een nieuwe kans en dat is iets wat mij ontzettend heeft geraakt. Ik wil zo graag mijn steentje bijdragen, ik speel het liefst de hele dag verstoppertje maar financieel gezien zou een grotere steen nog beter zijn. Bij deze wil ik je uitnodigen om je goede voornemen van 2016 uit te laten komen: geld doneren aan een écht goed doel en ik garandeer dat dit geld goed besteed is.

Uitgelicht