Ingrid de Groot photo
Droom van: Ingrid de Groot
 • 22 Donaties
 • € 800 Ontvangen
 • € 750 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Gerda

  9 maanden geleden
 • € 25 Door: Ina

  Verlate bijdrage

  9 maanden geleden
 • € 40 Door: Antoniek Vermeulen

  Aan mij de eer om het doelbedrag te halen. Antoniek

  10 maanden geleden
 • € 30 Door: Sonja

  Belangrijk om deze groep zichtbaar te maken met beeld en tekst. Verheug me op de expositie!

  10 maanden geleden

Foto-expositie We Are Here

Foto-expositie We Are Here image
Najaar 2012. Het regent, het waait en het is heel erg koud. In Osdorp leeft een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen in een tentenkamp. De groep noemt zich We Are Here en protesteert tegen een gat in het Nederlandse asielbeleid: zij mogen hier niet blijven, maar kunnen ook niet terug naar hun eigen land.

Wij - fotojournalist Ingrid de Groot en journalist Brechtje Keulen – zijn We Are Here sinds najaar 2012 blijven volgen. Van tentenkamp naar gekraakte kerk en daarna van het ene naar het andere tijdelijke, vaak gekraakte, onderkomen in de stad. Over die zwerftocht hebben we geregeld gepubliceerd, bijvoorbeeld in De Groene Amsterdammer: http://www.groene.nl/artikel/wachten-op-het-ongewisse en in straatkrant Z!

Nu willen we in de vorm van een foto-expositie een beeld geven van de strijd van We Are Here. Een beeld van 3,5 jaar protest, overleven en angst om op straat te belanden. Maar ook een beeld van het dagelijks leven in de schaduw van de stad.

Expositie
Van 2 tot 31 maart 2016 zullen we 15 grote foto’s van We Are Here exposeren in de fotogalerij van de centrale openbare bibliotheek van Amsterdam. We hebben gekozen voor de OBA omdat deze locatie gratis toegankelijk is, gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en omdat we er een breed publiek denken te bereiken. Zo zoeken we naar een nieuwe manier om het verhaal van vluchtelingengroep We Are Here onder de aandacht te brengen.

Waar hebben we geld voor nodig?
We hebben in totaal nog 750 euro nodig om deze expositie te kunnen realiseren. Zelf verdienen we er niet aan, maar voor het afdrukken van de foto’s kunnen we wel een donatie gebruiken. Daarnaast hebben we een klein deel van dit budget gereserveerd voor PR: we laten bijvoorbeeld flyers drukken om mensen te kunnen uitnodigen voor de expositie.

Dank voor je bijdrage!

Iedere kleine bijdrage is welkom. Mocht er meer gedoneerd worden dan we nodig hebben, zullen we de opbrengsten doneren aan We Are Here.

----------------------------------------


**Update! 11 februari 2016**


Donateurs, bedankt! Dankzij jullie hebben we ons streefbedrag van 750 euro inmiddels gehaald. We zijn er heel blij mee - ook met de leuke reacties! - en kijken uit naar de expositie.

Tijd voor een update
Ondertussen zijn wij druk bezig met de voorbereidingen. We hebben een definitieve selectie gemaakt van beelden die van 2 t/m 31 maart in de OBA te zien zullen zijn. Daarnaast werken we aan promotie: we hebben flyers laten maken, we brengen de tentoonstelling onder de aandacht van lokale media en we maken uitnodigingen. Als donateurs ontvangen jullie natuurlijk zo snel mogelijk een uitnodiging. 

Belangrijk!
Heb je anoniem gedoneerd maar wil je wel graag een uitnodiging ontvangen? Neem dan contact met ons op via onze websites: www.ingriddegrootfotografie.nl of www.brechtjekeulen.nl 
We hopen jullie in maart in de OBA te zien!

Uitgelicht
Help chantal thuiskomen! image

Help chantal thuiskomen!

 • 13%
 • € 800 Doel droom
 • -