Simone Ruizendaal photo
Droom van: Simone Ruizendaal
 • 11 Donaties
 • € 490 Ontvangen
 • € 1.250 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Philip en Janine

  Simone, top dat je dit gaat doen. Heel veel succes en we horen graag je verhaal na terugkeer.

  9 maanden geleden
 • € 50 Door: Roel en Annemarie

  Stoer dat je dit gaat doen Simone. Goede reis en veel succes!,

  9 maanden geleden
 • € 50 Door: Fred en Karin Sanders

  Veel succes. Dapper van je.

  9 maanden geleden
 • € 5 Door: Anoniem

  Veel sterkte.

  9 maanden geleden

Vrijwilligerswerk Lesbos

Vrijwilligerswerk Lesbos image
Ik zoek support voor mijn hulpactie op Lesbos!

Beste (hopelijk) supporter van mijn hulpactie,

Geregeld, wanneer er zich weer ergens op de wereld een humanitaire ramp afspeelt, vraag ik mijn af of ik eigenlijk niet meer zou moeten en kunnen doen. En nu, door het zien van de overbekende en schijnenden beelden van kleine kindjes, baby's soms nog, die door ouders worden meegenomen op een lange, compleet onduidelijke en gevaarlijke reis, heb ik besloten zelf te gaan helpen. Op Lesbos en dan vooral die vluchtelingen die het meest hulpbehoevend zijn: kinderen, hun gezinnen en andere kwetsbare groepen.

Ik reis 5 Maart af naar Lesbos om daar te helpen waar ik kan. Aangezien ik zeker wil weten dat mijn hulp nuttig en direct zonder allerlei overhead in gezet kan worden ben ik opzoek ge3gaan naar een organisatie die aan deze voorwaarden voldoet:

- Professioneel opgezet (goede planning, taakverdeling en logistiek).

- Organisatie bestaande uit alleen vrijwillgers.

- Levering van directe hulp.

- Met name gericht op kinderen en andere kwetsbare groepem.

Door deze selectie kwam ik bij Stichting Bootvluchteling uit. Deze Stichting draait bijna volledig op vrijwilligers (heeft slechts twee mensen in dienst), zodat donaties vrijwel geheel gebruikt worden voor de aanschaf van hulpgoederen ter plaatse. Vrijwilligers worden uitgezonden naar o.a. de Griekse eilanden Lesbos en Kos. Hier komen zeer veel bootvluchtelingen aan, vrijwilligers bieden daar vooral noodzakelijke hulp direct na aankomst. Bijvoorbeeld uitdelen van droge kleren, aluminium dekens, flesjes water of een banaan. Stichting Bootvluchteling richt zich hierbij vooral op de kwetsbaarste groepen vluchtelingen, zoals kinderen en ouderen. Daarnaast wordt samen met andere lokale vrijwilligers de opvang ter plekke op alle mogelijke manieren ondersteund. Dit gaat in overleg met de grotere ngo's als Artsen Zonder Grenzen en Het Rode Kruis.

Zou jij mij willen helpen deze actie te ondersteunen? Zoals gezegd draait deze stichting volledig op vrijwilligers en wordt gedoneerd geld bijna volledig gebruikt voor directe hulpgoederen. De reis, autohuur (voor het meenemen van hulpgoederen en het wegbrengen van mensen naar de opvang) etc. dienen wij als vrijwilligers daarom ook zelf te betalen.

Via Facebook en deze pagina zal ik jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden. Vooraf, na afloop, maar hopelijk ook zoveel mogelijk ter plekke. Dit laatste wordt misschien soms lastig: we werken in drie shifts. De ene dag van 07:00 tot 14:00 en dan s'avonds van 21:00 tot 02:00 en de volgende dag van 14:00 tot 21:00. Daarnaast is er elke dag om 18:30 een overleg (voor wie daarbij kan zijn) en vermoed ik dat ik de resterende uren zoveel mogelijk slaap moet zien te krijgen. Uitgebreid internetten zit er in die periode denk ik dus niet in.

Groetjes en bij voorbaat dank voor jouw support!

Simone

Mocht het zo zijn dat ik me doel overschrijd dan zorg ik ervoor dat het geld in de doorgeef-portemonnee van de Stichting komt. Hier worden ter plekke hulpgoederen van gekocht.

Uitgelicht