Lan Lang Duurt photo
Droom van: Lan Lang Duurt
 • 4 Donaties
 • € 70 Ontvangen
 • € 1.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 15 Door: Anoniem

  Zo komt dat hondje er misschien wat eerder...

  9 maanden geleden
 • € 25 Door: Anoniem

  Get yourself a good doggy friend!!

  9 maanden geleden
 • € 25 Door: Esta Polyesta

  Ik wens je veel geluk met de hond!! Honden zijn zo leuk.

  10 maanden geleden
 • € 5 Door: kath

  succes xxxx

  10 maanden geleden

Een hulphond tegen straatvre

Een hulphond tegen straatvre image
Mijn naam is Jolanda, en mijn droom is een Soft Coated Wheaten Terriër, een (hulp)hond waarmee ik weer buiten durf te wandelen zonder straatvrees. En waar ik niet allergisch voor ben I.v.m. astma.

Mijn grootste wens is een Soft Coated Wheaten Terriër, of een soortgelijke hond bijv. Labradoedel, om met mij mee te gaan op wandelingen naar buiten en mijn leven weer een doel te geven. Ik durf dat naar buiten gaan  alleen niet meer, door nare ervaringen heb ik helaas straatvrees gekregen. Waardoor ik nu een verschrikkelijk slechte conditie heb, totaal geen weerstand en weinig sociale contacten. 

Ik ben een tijdje in therapie geweest maar dat heeft niet veel geholpen. Wat we tijdens de therapie wel uit hebben gevonden is dat ik met een hond bij me wel op straat durf! Dankzij de hond van vrienden te lenen kom ik soms op straat of in het park, maar waar ik het jammer genoeg in huis erg benauwd van krijg. 

Helaas heb ik sinds 1996 ook astma en reageer erg allergisch op "normale" honden. (in die tijd had ik een hond, ik heb haar gehouden totdat zij in 2007 overleden is, en die ik elke dag nog steeds verschrikkelijk mis).

Voor mijn rug (artrose en zenuwbeschadiging) en mijn astma moet ik in beweging blijven. Vooral veel wandelen zou mijn conditie en weerstand verbeteren, en met een hond bouw ik mijn zelfvertrouwen en sociale vaardigheden weer op. 

Mijn Psycholoog, Longarts en Fysiotherapeut lieten mij kennismaken met dit bijzondere hondenras. Ze verharen bijna niet, maar het belangrijkste is dat ze geen huidschilfers loslaten. Waardoor ik nu mijn droom uit zou kunnen laten komen, weer een "mens beste vriend", een hond zou kunnen hebben.

Helaas zijn deze honden erg duur, en door mijn handicaps zit ik al 16 jaar in de WIA, waardoor ik geen budget heb om zo'n groot bedrag bij elkaar kan sparen. Vandaar deze roep om hulp. Misschien verlangt er ergens zo'n hondje naar een goed tehuis? Van kinds af aan hebben wij thuis altijd honden gehad. Dit is dus niet zomaar een bevlieging. Als ik de kans krijg om zo'n hond te nemen dan is dat voor zijn/haar hele leven!

Helpt iemand mij om mijn droom uit te laten komen?!

Uitgelicht