Wensjes photo
Droom van: Wensjes
 • 17 Donaties
 • € 326 Ontvangen
 • € 7.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Sonja Huisman

  Let's all make a difference and help each other

  3 maanden geleden
 • € 50 Door: Henk Struik

  Ga vooral door met jullie mooie werk!

  3 maanden geleden
 • € 10 Door: jolanda

  5 maanden geleden
 • € 10 Door: yvonne kersting

  ik wil 10 euro per maand doneren.

  8 maanden geleden

Inloop Wensjes Behouden

Inloop Wensjes Behouden image
Wij hebben een grote droom om voor Wensjes Almere heel veel geld in te zamelen, zodat de inloop voor de minderbedeelden onder ons kan blijven bestaan.

Wensjes is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de minderbedeelde Almeerse kinderen en voor ernstig zieke kinderen en natuurlijk hun ouders.


Ruim 1,3 miljoen mensen in Nederland leven rond de armoedegrens. In Almere leven zo'n 12.000 gezinnen ROND DE ARMOEDEGRENS en 7.000 kinderen GROEIEN DUS OP in armoede. De stille armoe nog niet mee gerekend. Veel mensen krijgen van de diverse voedselbanken een steuntje in de rug, in een periode waarin ze het financieel heel slecht hebben. Wensjes heeft gemerkt dat er meer nodig is.

De vraag om hulp in (maatschappelijke) nood, neemt toe in Almere. Almere staat landelijk op nummer drie als het gaat om wettelijke schuldhulpverlening. Wensjes helpt door deze mensen tijdelijk te voorzien van kleding, spullen, een luisterend oor, advies en doorverwijzing en soms ook voedsel.

Door particuliere donaties kan Wensjes aan deze hulpvraag voldoen. Met de kleding, huisraad en speelgoed dat gedoneerd wordt, bereikt Wensjes momenteel zo’n 5 % van de huishoudens die in armoede leven. Dat is een druppel op de gloeiende plaat.

Wensjes wil meer minderbedeelde mensen van kleding, huisraad en speelgoed voorzien. Om dit te bereiken hebben wij  structureel meer kleding, huisraad en speelgoed nodig.

Doelgroepen:

Naast de mensen die in de schuldhulpverlening zitten, zijn er ook andere doelgroepen waar Wensjes zich op richt.

Stille armoede, je hoort het wel eens, maar het is vaak een onzichtbare groep. Stille armoede kan komen door faillissement, ontslag,ziekte etc. Vaak lopen de schulden snel op, omdat je de schijn te lang op wilt houden. Daarna kom je bijna niet meer op eigen kracht uit deze vicieuze cirkel. Wensjes wil met haar laagdrempeligheid zorgen voor hulp voordat het te laat is.

Wensjes helpt ook gezinnen die een ernstig of chronisch ziek kind hebben. Wensjes biedt deze gezinnen een wensje aan om zo de zorgen voor even te vergeten. Wensjes biedt ) een luisterend oor en verwijst indien nodig door naar de juiste hulpverlening.

Nu heeft  WENSJES een inloop en die kost dus huur per maand. Willen zij daar blijven  dan MOET WENSJES € 7. 000,- hebben.

LUKT DIT NIET, DAN MOET WENSJES PER NOVEMBER A.S. UIT DE INLOOP .

 Meer infomatie kunt u vinden op internet; 

http://www.wensjesalmere.nl/ 

of op facebook https://www.facebook.com/groups/Wensjes/

Uitgelicht
Trouwen als laatste wens image

Trouwen als laatste wens

 • 28%
 • € 7.000 Doel droom
 • -