Betty Heideman photo
Droom van: Betty Heideman
 • 36 Donaties
 • € 1.710 Ontvangen
 • € 3.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Alette

  Veel succes met jullie verhuizing!

  6 maanden geleden
 • € 25 Door: Anoniem

  Wat fijn dat er mensen zijn zoals jullie. Succes met verhuizen en sterkte vandaag...

  6 maanden geleden
 • € 25 Door: Arjan en Petra

  Heel veel succes!

  6 maanden geleden
 • € 25 Door: Peter

  6 maanden geleden

Help de Djimba familie

Help de Djimba familie image
Sinds 2005 worden oude, zieke en gehandicapte dieren (honden, katten, kippen en knaagdieren) liefdevol permanent opgevangen in een huiselijke omgeving (Stichting Djimba). Door persoonlijke omstandigheden moet deze Djimba familie verhuizen. Om te zorgen dat op hun nieuwe plek de honden ook weer veilig naar buiten kunnen, moet de tuin omheind worden. Hiervoor heeft Djimba zelf niet voldoende middelen en dus dringend uw hulp nodig.

In 2005 zijn Betty en Fred, verhuisd naar Frankrijk om hier meer ruimte te hebben om oude, zieke of gehandicapte kansloze dieren een laatste gouden mandje te geven.

 

In de afgelopen 11 jaar hebben heel veel honden, en ook een aantal katten en kippen (uit de legbatterijen) hier een veilige plek gevonden, een plaats waar ze veel individuele aandacht en zorg krijgen. NIet in hokken of schuren maar gewoon in een huiselijke omgeving. Er vinden geen adopties plaats, de dieren die komen mogen blijven.

De stichting is afhankelijk van donateurs en meters/peters. Maar omdat dit niet alle kosten dekt, staat verzorger en oprichter Betty Heideman vaak op evenementen en beurzen en geeft ze workshops. Zij werkt onafgebroken 24/7 om te zorgen dat het de dieren aan niets ontbreekt. De verzorging van de dieren wordt alleen door Betty en (bij haar afwezigheid) partner Fred gedaan.

Als gevolg van grote financiele tegenslagen en ernstige ziekte van Fred, zijn zij genoodzaakt hun dierenparadijsje in Frankrijk te verkopen.

Omdat Nederland onbetaalbaar bleek, gaat de Djimba familie medio 2016 verhuizen naar Duitsland, een nieuwe plek, een nieuwe start. 

Ook hier moet de tuin goed omheind worden zodat de honden niet kunnen ontsnappen.


Januari 2015 bestond de Djimba familie uit 22 honden, 7 katten, 6 kippen en 4 degoes. Door ziekte en ouderdom zijn in 2015 veel dieren overleden zodat er begin januari 2016 nog 15 honden, 4 katten, 3 kippen, de degoes en een papegaai over zijn. Met een verhuizing in zicht en gezien de gezondheid van Fred worden er voorlopig dan ook geen nieuwe dieren opgenomen.

Om blik te kunnen werpen op een paar familieleden kunt u in het filmpje https://www.youtube.com/watch?v=0y675MwZXaU kennis maken met de laatste telg genaamd Inger, in oktober vanuit Roemenië gearriveerd. Een hondje dat haar hele leven op straat moest overleven, ernstig misvormd, poten, neus, bek. Toch heeft ze zich weten te redden en nu heeft ze een veilig en warm thuis. Ze kan lopen, niet ver, ze heeft een neus operatie gehad (in het filmpje was ze nog niet geopereerd) zodat ze beter kan ademen en krijgt speciale voeding omdat ze een extreem gevoelige huid heeft, ze is zindelijk en houdt van spelen. Net als de gehandicapte Duitse Herder Rex, die uit Servie komt, krijgt ze bij Djimba de kans om 'hond' te zijn.

 

U kunt kennis maken met alle dieren van de Djimba familie op de site www.djimba.com. En natuurlijk zijn wij ook op Facebook te vinden: www.facebook.com/Djimba.hondentehuis 

U kunt ons steunen door een donatie te doen en te zorgen dat in hun nieuwe huis de honden ook weer naar buiten kunnen en hond mogen zijn. Dit kan

 • via deze site maar ook
 • d.m.v. een donatie op NL09INGB0006021327 t.n.v. stichting Djimba. 

Wij hebben alle financiële steun hard nodig voor de dieren maar ook voor de huur van een bestelbus om alle dieren te kunnen verhuizen plus de benodigde entingen zoals Rabies. 

 

Uitgelicht