Joas Bakker photo
Droom van: Joas Bakker
 • 15 Donaties
 • € 285 Ontvangen
 • € 450 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Peter Bakker

  Succes daar. Doe je best en geniet er vooral van!

  9 maanden geleden
 • € 10 Door: Heleen Bakker

  Zet 'm op Joas!

  9 maanden geleden
 • € 25 Door: S.A. Blokland

  Uitdaging! Verwacht inzicht en wijsheid van Hem, ga er voor.

  9 maanden geleden
 • € 10 Door: Giuseppe Grillo

  Succes en veel plezier.

  9 maanden geleden

Joas naar wereldwijd debat!

Joas naar wereldwijd debat! image
Help mij op weg naar een wereldwijd debattoernooi in Slovenië!

-------UPDATE-------
Ik heb al heel wat donaties ontvangen, heel erg bedankt daarvoor! Ik heb niet van alle donateurs het e-mail adres. Mocht u mijn nieuwsbrief met nieuws over de voorbereidingen en het toernooi willen ontvangen, stuur dan een mailtje naar joascert@gmail.com.
---------------------------

Ieder jaar stuurt Nederland een team naar het WK Debatteren voor Scholieren. Op het WSDC, dit jaar in Stuttgart, debatteren teams uit landen van over de hele wereld in teams van 3 in het Engels tegen elkaar, om een jury te overtuigen. Een filmpje van ronde 7 van vorig jaar kunt u hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=oX0M5iAtl8E

Voor dit WK worden de beste scholierendebaters een jaar lang klaargestoomd. Na verschillende voorselecties kiezen de trainers uiteindelijk 4 scholieren voor het WK-team. Ik zit nu in de laatste voorselectie. Samen met 9 andere enorm gemotiveerde scholieren hebben we ieder weekend een hele dag debattraining. 

Studenten van wereldklasse, die samen de non-profitorganisatie DSDC runnen, coachen ons tijdens de trainingssessies. Bekijk ook de site: http://www.dsdcfoundation.nl/, en de Facebookpagina: https://www.facebook.com/Team-Netherlands-DSDC-Foundation-189521195622/?fref=ts

Op deze trainingen debatteren we over allerlei stellingen, bijvoorbeeld over klimaatverandering, internationale politiek, vrouwenemancipatie en nog veel meer. Daarnaast krijgen we inhoudelijke uitleg over moeilijke onderwerpen, zoals de media. Ook oefenen we veel met presentatie. Dit is erg goed voor onze algemene ontwikkeling, begrip van de maatschappij en natuurlijk onze debatprestaties. Zo bereikt Nederland al jarenlang de top van landen met Engels als tweede of vreemde taal.

Als oefening gaan we ook naar veel toernooien. Zo gaan we onder andere naar Middelburg en Rotterdam om tegen studenten te trainen. Hierboven een foto van mij in de finale van het scholierentoernooi van Spatha, een debatclub uit Nijmegen. Daar gingen we zelfs met de beker naar huis!

Om internationale ervaring op te doen, gaan we van 2 tot 6 maart naar het International World Schools Debate Tournament. Teams uit de beste landen ter wereld, zoals de VS en Engeland, reizen af naar Ljutomer, waar we al onze opgedane kennis en vaardigheden kunnen in zetten in debatten op het scherpst van de snede, van superhoog niveau.

Dankzij de reiskosten en het verblijf bedragen de kosten voor het toernooi 450 euro. Omdat ik door alle uren training geen tijd heb voor een bijbaantje, kan ik niet de hele voorselectie zelf betalen. 

Daarom heb ik jullie nodig.

Elke donatie is enorm waardevol voor mij. Iedere donateur houd ik via nieuwsbrieven op de hoogte over de voorbereidingen en hoe het gaat op het toernooi. Dus doneer alstublieft en help mij op weg naar het International World Schools Debating Tournament!

Uitgelicht
Leven & mama zijn image

Leven & mama zijn

 • 33%
 • € 2.500 Doel droom
 • -