Ineke photo
Droom van: Ineke
 • 23 Donaties
 • € 925 Ontvangen
 • € 6.600 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 75 Door: A. Hin

  Ik heb meer beweging nodig en lees graag aan deze leestafel spreekwoorden of over de sterren en manen.

  2 maanden geleden
 • € 50 Door: J. Doove - Zandvliet

  2 maanden geleden
 • € 50 Door: Anoniem

  De tovertafel staat op proef opgesteld en ik heb even mee mogen doen bij mijn vader. Het levert leuke gesprekken op met alles wat ze zien. En als er even een succes is in de interactie met het spel volgt er al gauw meer beweging. Leuk hoor! Andrea

  3 maanden geleden
 • € 100 Door: Janet Vollebregt

  Hi Ineke, Ik hoop dat we deze droom dit jaar kunnen realiseren! Zou fantastisch zijn! Misschien kunnen we hier ook steun van de overheid voor krijgen. Ik weet dat ze bij Topaz in Voorschoten zo'n tovertafel hebben. Misschien kunnen we eens vragen hoe zij deze gefinancierd hebben. Hartelijke groet Janet

  7 maanden geleden

Tovertafel droom

Voor een groep van 20 bewoners met dementie in Het Gebouw in Leiden wil ik de tovertafel kopen zodat zij op een leuke manier fysiek en mentaal bezig kunnen zijn.

Al 10 jaar werk ik bij Libertas Leiden en organiseer verschillende activiteiten voor de bewoners. Sinds een aantal jaar zijn wij over gegaan op kleinschalig wonen waardoor de bewoners verdeeld zitten over 3 huiskamers.

Om de bewoners een leuke dag te bezorgen organiseer ik zo vaak mogelijk leuke activiteiten, zoals een rolstoeldriedaagse, rondvaart maken, strandrups en ben ik met de bewoners naar het herinneringsmuseum in Oegstgeest geweest. Ondanks dat de bewoners dementie hebben weten ze op het moment wat ze meemaken en genieten ze er volop van. Al deze uitstapjes worden betaald door de familieleden van de bewoners.

Maar om de bewoners ook in de huiskamers meer te stimuleren in fysieke en cognitieve activiteiten is de tovertafel van active cues de oplossing.

De tovertafel is een speels product. Er zijn zeven spellen ontwikkeld speciaal om ouderen met dementie fysiek, sociaal en mentaal te stimuleren. De interactieve lichtanimaties worden geprojecteerd op de eettafel. De animaties reageren op de beweging van handen en armen van de bewoners.

Om de tovertafel te kopen is er een bedrag van €6600,- nodig. Helaas heeft Het Gebouw hier geen budget voor. Met uw bijdrage kan ik de bewoners een bijzondere ervaring mee geven, zullen ze in huis meer bewegen en er van genieten.

Het filmpje legt meer uit over de tovertafel.

Een andere manier om te helpen via https://socialcheckpoint.nl/tovertafelvoorbewonersmetdementie als u bestelt via een van de aangesloten websites wordt er automatisch geld gedoneerd en dit kost u niets extra's.

Uitgelicht