• 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 10.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Opvang kwetsbare kinderen NL

Opvang kwetsbare kinderen NL image
..."Hoe gewoon zijn wij het gaan vinden om in liefde, vrijheid & geborgenheid op te groeien"... In Nederland leven tussen de 30.000 en 35.000 kinderen in opvangcentra’s of pleeggezinnen omdat zij verwaarloosd, verstoten, mishandeld, misbruikt of gevlucht (uit oorlogsgebieden) zijn. Naar huis kunnen zij (tijdelijk) niet omdat de gezinssituatie niet veilig is. Deze kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar leven in instellingen, crisisopvang of pleeggezinnen. Om de instelling en pleeggezinnen te ontlasten zijn logeergezinnen nodig. Voor deze kinderen willen wij ons inzetten.

Vanuit  onze  eigen  ervaring  starten  wij  in  2016  met onze logeeropvang  vanuit  onze eigen veilige haven: ONS THUIS. Wij weten als geen ander wat voor invloed een fijn logeergezin heeft in het leven van een kind. Dit omdat één van ons zelf dat kind is geweest. Door onze ervaringen en krachten te bundelen willen wij het verschil maken in het leven van kinderen die, om wat voor reden dan ook, niet naar huis kunnen. 

In weekenden en vakanties vangen wij deze kwetsbare kinderen in op.  Wij bieden een plek waar ze kunnen spelen, ravotten en ontdekken maar waar zij bovenal tot rust kunnen komen. Activiteiten worden aangepast aan de wensen en behoefte van de kinderen en dragen bij aan hun ontwikkeling en zelfredzaamheid. Zodat zij net als ieder ander kind de kans krijgt om in te stromen in de maatschappij. De jeugd is nu eenmaal dé toekomst!

U kunt het verschil maken. Voor het realiseren van onze opvang en het organiseren van activiteiten hebben wij uw hulp nodig. Voor veel van ons is het vanzelfsprekend om naar de bioscoop of het zwembad te gaan, een hapje te eten in een restaurant of bij de grote M. Om in de vakantie dagjes weg te gaan, een bootje te huren, naar een pretpark te gaan of zelf op vakantie. Om cadeautjes te krijgen met je verjaardag, Sinterklaas of kerstmis. Of om heerlijk te kunnen spelen op een trampoline, een hut te bouwen in de tuin, of te spelen op een spelcomputer. Voor veel van ons is dit zo vanzelfsprekend maar voor deze kinderen is dit veelal niet het geval. Dit kost geld! Een deel van dit geld komt uit eigen middelen maar zoals u begrijpt kunnen wij dit als particuliere organisatie niet volledig zelf financieren. Hierdoor zijn wij op zoek naar donateurs.

http://www.comforthomelogeeropvang.nl

Uitgelicht