Harriet Marseille photo
Droom van: Harriet Marseille
 • 23 Donaties
 • € 1.205 Ontvangen
 • € 700 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Leonie van der Plas

  8 maanden geleden
 • € 30 Door: Frank Bus

  Goed initiatief Harriet, maak er wat moois van!!

  8 maanden geleden
 • € 10 Door: Lieneke Schotanus

  Hallo lieve Harriet, Wat een fantastisch plan om daar te gaan helpen!

  8 maanden geleden
 • € 50 Door: Ellen E

  Heel veel succes met het mooie werk dat je doet en gaat doen. X

  8 maanden geleden

Vluchtelingen Athene helpen

Vluchtelingen Athene helpen image
Wie wil me helpen om de vluchtelingen in Athene te helpen? In april 2016 ga ik er een week naartoe als vrijwilliger. Mijn reis- en verblijfkosten betaal ik zelf. Ik hoop tevoren voldoende geld in te zamelen om ter plekke die dingen aan te kunnen schaffen waar de vluchtelingen het meest dringend behoefte aan hebben.

Het drama van de vluchtelingencrisis is zo groot, dat ik het nauwelijks kan bevatten. Wanneer ik me inleef in wat vluchtelingen moeten doorstaan, voel ik een enorme behoefte om hun tocht iets dragelijker te maken. Ze hebben dringend behoefte aan meer medemenselijkheid. Ik wil graag tijd en aandacht voor vluchtelingen beschikbaar stellen en heb dan ook besloten een ticket naar Athene te boeken, waar ik in april een week als vrijwilliger ga werken. De nood is daar erg hoog en er zijn daar maar weinig vrijwilligers actief. 
Ik wil er niet met lege handen aankomen. Aandacht, hugs en reis-adviezen zijn natuurlijk belangrijk, maar ik zou graag meer geven. Ik betaal mijn reis- en verblijfkosten uit eigen zak en wil nu graag met jullie hulp geld inzamelen om ter plekke aan te kunnen schaffen wat voor de mensen die ik er zal ontmoeten het meest noodzakelijk is. Voor de een is het misschien eten, drinken, kleding, maandverband/tampons of luiers. Een ander is wellicht vooral geholpen met een babydraagzak, een telefoonkaart of een ticket. 

Ik maak deel uit van een team Zen Peacemakers. Dat is een groep sociaal geëngageerde mensen, die vrijwilligerswerk doen vanuit het 'niet weten' (dus zoveel mogelijk zonder oordelen of vooropgezette ideeën) en het 'erkennen wat is' (door het lijden niet uit de weg te gaan, maar het te tegemoet te treden). Tijdens onze 'pelgrimage' proberen we van te voren dan ook zo weinig mogelijk in te vullen. We willen open staan voor wat zich aandient. Door dagelijks onze ervaringen met elkaar te delen in de vorm van een 'luisterkring', helpen we elkaar om ook de meest afschuwelijke ervaringen een plekje te kunnen geven.

We werken nauw samen met Stichting Bootvluchteling, die een team vrijwilligers in Athene heeft. We zullen onze werkzaamheden dagelijks met hen afstemmen.

Zie voor verdere informatie over ons initiatief http://zenpeacemakers.nl/not-knowing-pelgrimage-griekenland/


Met elkaar is er heel veel mogelijk. Laten we ons hart openen en met elkaar een gebaar van welkom maken voor de vluchtelingen die huis en haard hebben moeten verlaten en volledig afhankelijk zijn van onze hulp en gastvrijheid.

Uitgelicht