• 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 500 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Studenten Cabaret Festival

In het voorjaar van 2016 kunnen weer vele enthousiaste auditanten zich opgeven voor de selecties van het dertigste Groninger Studenten Cabaret Festival. Zij zullen in Utrecht, Amsterdam of Groningen hun talenten laten zien aan de selectiecommissie, bestaande uit vier professionals. Na de spanningen van de audities krijgen de auditanten dan eindelijk het verlossende telefoontje: ze zijn door naar de halve finales! Het doel van de Stichting Groninger Studenten Cabaret is het organiseren van een jaarlijks terugkerend driedaags festival waar aanstormend cabarettalent de kans krijgt op een doorbraak. Wij fungeren als springplank voor jonge cabaretiers uit de studentenwereld en bieden hen dan ook de kans om onder professionele begeleiding een spetterende show neer te zetten in een overvolle Schouwburg. Op deze manier stimuleren wij het Nederlandstalig cabaret. Daarnaast bieden wij belangstellenden een aantrekkelijke avond van vermaak aan en proberen wij studenten enthousiast te maken voor de cabaret- en theaterwereld. De elk jaar uitverkochte Stadsschouwburg geeft wel aan hoe ontzettend populair het festival is in Groningen. Jaarlijks kent het festival ruim 3500 bezoekers. Daar komen nog eens gemiddeld 1500 bezoekers bij van de jaarlijkse try-out- en finalistentour die plaatsvinden in steden door heel Nederland. Door een voordelig tarief voor toegangskaarten geeft het GSCF de kans aan studenten en vele anderen om kennis te maken met dé cabarettalenten van de toekomst.

Het GSCF draagt bij en is een aanvulling op het bestaande aanbod. Het is één van de vier grootste cabaretfestivals in ons land en het enige (studenten) cabaretfestival in Noord-Nederland. De lange geschiedenis van dit festival zorgt voor een schat aan kennis en ervaring in het begeleiden van de kandidaten en het organiseren van het evenement. Zolang deze geschiedenis zich kan voortzetten kan het GSCF de springplank zijn, die zij beoogt te zijn. Daarnaast is het uniek dat het festival zich op studenten richt, het festival is dan ook voor en door studenten georganiseerd. 

  

 

Het GSCF is een amateurproductie begeleid door professionals. Voor vele deelnemers is het de eerste keer dat zij de kans krijgen voor een groot publiek op te treden. Door middel van professionele samenwerking bieden wij de kandidaten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen.  

 

Het Groninger Studenten Cabaret Festival bestaat in 2016 al 30 jaar en is niet weg te denken in de Nederlandse en Groningse culturele wereld. Zonder sponsoring en subsidies zou het GSCF niet kunnen blijven bestaan. Dit zou niet alleen een verlies zijn voor het Noorden, maar voor heel Nederland.  Naast de vele bekende cabaretiers die zijn voortgekomen uit het festival, is het festival zonder meer een van de grootste cabaret festivals van Nederland. Bovendien bieden sponsoring en subsidies niet alleen de zekerheid om te kunnen blijven bestaan, maar het geeft ook de mogelijkheid om vooruitstrevend te blijven en uit te breiden zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Er wordt steeds meer ontwikkeld op het gebied van social media en de ook de prijzen van onder andere de Stadsschouwburg en de gastoptredens gaan jaarlijks omhoog. Als vooraanstaand festival zullen wij mee moeten gaan in deze ontwikkeling. Dit betekent dat onze kosten omhoog zullen gaan. Wij willen er alles aan doen het festival zo toegankelijk mogelijk te houden voor de het brede publiekDeze "droom" zal ons helpen de groeiende kosten op te vangen, opdat de toegankelijkheid bewaard kan blijven.

Uitgelicht