P.Verbaan photo
Droom van: P.Verbaan
 • 43 Donaties
 • € 751 Ontvangen
 • € 1.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Sanne Hagman

  Succes met meer geld inzamelen!

  6 maanden geleden
 • € 25 Door: Michel

  Top gedaan broertje

  6 maanden geleden
 • € 10 Door: Peter van Nes

  YNWA

  6 maanden geleden
 • € 20 Door: gerard hagman

  Goed bezig Patje!!!

  6 maanden geleden

De ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington image
DE ZIEKTE VAN HUNTINGTON De ziekte van huntington is een erfelijke ziekte die bepaalde delen van de hersenen aantast. Zij uit zich o.a in onwillekeurige (choreatische) bewegingen die langzaam verergeren en een verscheidenheid van phychiatrische symptomen waaronder persoonlijkheidsveranderingen en verstandelijke achteruitgang. Het is op dit moment niet mogelijk om de ziekte te genezen of zelfs het verloop af te remmen. Omdat de ziekte erfelijk is, is het een familie ziekte, hoewel niet alle leden van een familie of gezin de ziekte van huntington hoeven te krijgen, worden ze er allemaal emotioneel en sociaal door getroffen.

De ziekte van Huntington is een ongeneeslijke ziekte en er zal nog vele jaren onderzoek nodig zijn om tot volledige genezing te komen. Net als bij bv. kanker is dit een verschrikkelijke ziekte die heel veel ellende met zich meebrengt en niet alleen voor de drager maar ook het gezin, de familie, en vrienden.

Ook bij mij in de familie heerst Huntington, de ziekte die mijn lieve vader op 36 jarige leeftijd, maar tot nu toe ook mijn halve familie heeft kapot gemaakt, opgevreten, en uiteindelijk heeft gedood.

Ook dit jaar doe ik daarom weer mee met 5 km hardlopen bij de Golden Ten Loop in Delft waarbij mensen mij kunnen sponsoren/doneren en waar ik verleden jaar 500 euro heb opgehaald voor dit zelfde doel, wat ik toen heb overgemaakt naar de vereniging van Huntington.

Dit jaar doe ik daar ook de kuiprun (FunRun) bij met ook 5 km hardlopen om dan wederom via sponsoring en donatie`s zo veel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor onderzoek naar genezing van deze verschrikkelijke ziekte. 

Ook ben ik twee veilingen op marktplaats begonnen met een Feyenoord korte broek van Karim El Ahmadi met nummer 8 en eenzelfde broekje van Lex Immers met nummer 10 gedragen op trainingen door de speler in het seizoen 2014/2015, die voor het hoogste bod verkocht zal worden.(Ook de handtekening komt er nog op) Ik ga nog meer speciale spullen op marktplaats veilen, maar hier zijn alvast de linken voor de korte broeken.

http://link.marktplaats.nl/m1033704797 (Lex Immers)

http://link.marktplaats.nl/m1031140444 (Karim El Ahmadi)

Mocht je mij bij èèn van de hardloop evenementen, of zelfs allebei willen sponsoren, zou je mee willen bieden op de spullen op marktplaats, of zou je gewoon willen doneren omdat jij het ook belangrijk vind dat er snel genezing komt, dan zou ik dat echt super gaaf vinden en heel erg blij zijn.

De Golden Ten Loop is dit jaar op 5 mei om 13:13 uur in het centrum van Delft.

De KuipRun (FunRun) is op 25 mei om 19:30 uur bij de Kuip in Rotterdam.

Mijn actie zal ook gesteund worden door www.stichtinghuntington.nl en www.campagneteamhuntington.nl die deze actie op hun site`s gaan plaatsen en regelmatig de tussenstanden zullen laten zien van de donatie`s, ook zij zetten zich vooral in voor genezing van de ziekte van Huntington.

Mocht je dus in de gelegenheid zijn, sponsor of doneer dan ook voor de genezing van de ziekte van Huntington.

Met vriendelijk groet

Patrick Verbaan

 

Uitgelicht