Inge de Zwart photo
Droom van: Inge de Zwart
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 5.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Groene droom

Groene droom image
I have a dream... Nee echt, ik weet dat ik in een land woon waarin we geen oorlog hebben, prima gezondheidszorg en opleidingen, maar toch heb ik een droom. Ik zou heel graag mijn ecologische voetafdruk willen verminderen en dat is waar ik je hulp bij nodig heb. Ik heb onlangs een klein maar fijn huisje voor mijn dochters en mij kunnen bemachtigen en dat is iets waar ik erg dankbaar voor ben. Het komt natuurlijk niet eens in de buurt van mijn originele dromen, die gebaseerd waren op het leven op een boerderijtje, met een leuke man, samen een stel kinderen opvoeden en bijna helemaal zelfvoorzienend leven... o ja en een wit hek :) En hier zit ik nu, alleenstaande moeder, 2 banen en een klein huisje in een drukbevolkt gebied. (Niet dat ik iets te klagen heb, ik weet zeker dat het overgrote deel van de mensen op deze planeet onmiddelijk met me zou willen ruilen)

Natuurlijk kan ik nu niet helemaal zelfvoorzienend zijn, maar ik zou heel graag een houtkachel en zonnepanelen op mijn dak willen, zodat ik mijn eigen steentje aan energie kan bijdragen. Ik kan gemakkelijk aan snoeihout komen, dus er hoeven voor de kachel geen onschuldige bomen geslacht te worden :) De enegiemaatschappij biedt wel groene stroom aan, maar ik heb begrepen dat ze voor de brandstof regelmatig een heel bos uit Afrika leegoogsten als brandstof. Dus dat momt niet helemaal overheen met mijn ideeen over een groener bestaan. Zonnepanelen op mijn dak zouden een veel betere oplossing zijn voor iedereen :)

En om de puntjes op de i te zetten zou ik heel graag het regenwater kunnen opvangen en opslaan om mijn tuintje te kunnen bewateren. 

Zelfs met 2 banen is het leven als single moeder af en toe best een (financiele) uitdaging en dat is waarom ik jullie hulp vraag bij het bereiken van mijn dromen.

Uitgelicht
Mijn derde gedichtenbundel!  image

Mijn derde gedichtenbundel!

  • 3%
  • € 900 Doel droom
  • -