Melissa de Haan photo
Droom van: Melissa de Haan
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 1.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Bouw weeshuis in Zambia

Bouw weeshuis in Zambia image
Wie helpt mij mee om ervoor te zorgen dat ik mee kan op bouwreis naar Zambia? 14 collega's ( van Legian) reizen in oktober 2016 af naar Zambia om een weeshuis te bouwen voor weeskinderen waarvan de ouders zijn overleden aan aids/HIV. Ik hoop 1 van deze 14 collega's te zijn. Elke donatie is welkom. Door te doneren bouw je zelf ook mee dus zo draag je zelf ook een steentje bij. Tevens wordt er een blog bijgehouden. Op deze manier kan je per dag lezen wat onze belevingen zijn. In totaal willen wij voor dit project € 22.000 ophalen. Ikzelf heb als persoonlijk doel €1.000 zodat ik zelf ook met deze bouwreis mee kan. Naast een persoonlijke bijdrage in euro's, en jet inleveren van vakantiedagen wil ik ontzettend graag fysiek helpen om dit project te verwezenlijken.

Twee jaar geleden ben ik met Habitat op bouwreis naar Nepal geweest. Met een fantastisch team hebben wij hier twee huizen gebouwd voor twee families. Hun dankbaarheid was zo groot en de opgedane ervaring tijdens deze reis is niet te beschrijven. Deze reis heeft mij diep geraakt en ik wil mij nu daarom ook nu weer inzetten voor dit goede doel.

In oktober 2016 vertrekt Legian met 14 medewerkers naar Zambia om stenen te sjouwen, te metselen en te stucen voor kwetsbare kinderen. We gaan bouwen voor (families van) weeskinderen, wiens ouders zijn overleden aan HIV/aids. Deze kinderen kunnen vaak niet naar school, ontberen gezondheidszorg, hebben geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd en worden bovendien gediscrimineerd.. Zij leven vaak op straat, waar zij zijn blootgesteld aan mishandeling en uitbuiting of als kind-prostituee. Ik heb zelf gen kinderen maar het raakt mij diep om beelden hierover te zien of berichten hierover te lezen. Ik wil daarom graag meewerken aan dit fantastische project om een veilig en fatsoenlijk huis voor deze weeskinderen te bouwen. Een veilig huis is voor hun een begin van een nieuw leven. Habitat for Humanity streeft ernaar de aidswezen op deze manier een goed onderkomen te bieden, bij voorkeur bij familie of binnen de eigen gemeenschap. Een goede basis, zodat de kinderen weer naar school kunnen, mogen spelen en opgroeien in een veilige omgeving.

Door voldoende sponsorgeld op te halen, hoop ik 1 van de 14 personen te zijn die in oktober mee mag om voor deze bijzondere kinderen een mooi verblijf te bouwen.

Kinderen worden altijd het hardst getroffen. Help mij nog meer kinderen een thuis te geven. Doneer & bouw mee!

Doneren kan via:

http://www.buildwithme.org/nl/projecten/zambia/huizen/huizen_item/t/legends_house_1

Dankjewel!

Indien je interesse hebt kan je via bijgevoegde link onze blog lezen van onze bouwreis in Nepal en Bali:

https://www.legian.nl/nl/projects/blog/legian-bouwt-in-bali

http://www.buildwithme.org/en/projects/kenya/blogs/blogs_item/t/legian_goes_bali

Mocht je vragen hebben mag je mij benaderen via FB.

Uitgelicht