Miriam Speckens photo
Droom van: Miriam Speckens
 • 76 Donaties
 • € 4.136 Ontvangen
 • € 3.500 Doel
 • Ethiopië Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: levi en milo

  Milo wil graag dat ze een voetbal krijgen, want wie kan er zonder een voetbal??? Heel veel succes daar! heel veel liefs edwin ingrid levi en milo.

  3 jaren geleden
 • € 75 Door: Bas en Eline

  Mooi project!

  3 jaren geleden
 • € 15 Door: Drea Michels

  Lisan succes met je project

  3 jaren geleden
 • € 500 Door: Paula

  Van de PKN Tjalleberd/De Knipe

  3 jaren geleden

Schoolplein Addis Ababa

Schoolplein Addis Ababa image
Wij - Lisan van Onzenoort, Beatrijs Kakebeeke en Miriam Speckens – zijn vierdejaars studenten aan de opleiding fysiotherapie op Avans te Breda. Wij hebben gekozen voor de minor “internationalisering”. Vanaf 29-01-14’ zijn wij actief in Addis Ababa in Ethiopië. Wij zullen hier een project gaan opstarten.

Dit wordt een sub-project van het project van de organisatie SMILE (Social Movement on Inclusive Life in Ethiopia). Deze organisatie zet zich in voor kinderen met een beperking -dove en geestelijk gehandicapte kinderen - maar ook voor kansarme risicogroepen. De organisatie richt zich op drie verschillende “special needed schools”.

 

Eén van deze scholen is de “Libne Dingel School”. Op deze school zitten kinderen met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een fysieke beperking. Voorbeelden van aandoeningen zijn; epilepsie, down syndroom en autisme. Op dit moment zijn er geen speelmogelijkheden voor de kinderen, terwijl lichamelijke beweging juist zo belangrijk is! Het terrein is ontzettend ongelijk en er liggen veel stenen wat het naar ons inzicht onveilig en moeilijk toegankelijk maakt. Kinderen in een rolstoel kunnen niet zelfstandig het schoolplein op en zelfs met hulp is het nog lastig. Daarbij zijn er geen speelobjecten. Wij willen een deel van het schoolplein verbeteren, door het veilig en toegankelijk maken van het terrein (asfalteren) en het plaatsen van leerzame speelobjecten specifiek gericht op de desbetreffende aandoeningen.

 

Met iedere donatie zijn wij u  heel erg dankbaar!

 

 

 

Uitgelicht