Erica en Eric photo
Droom van: Erica en Eric
 • 595 Donaties
 • € 13.482 Ontvangen
 • € 12.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Bas Herbrink

  Beste Misja, Veel geluk en wijsheid gewenst in de toekomst! Groeten Bas.

  7 maanden geleden
 • € 25 Door: teddy buningh

  Sterkte Misja Mocht je nog specifieke spullen missen als je weer een kamer hebt, roep! Dan kijken we. Ik heb nog mooie gordijnen beige of groen.

  7 maanden geleden
 • € 50 Door: Fransjan

  Lieve Misja, van mijn moeder, die je bij ons wel eens ontmoet hebt. Met de allerbeste wensen.

  8 maanden geleden
 • € 65 Door: Laura, Nienke, Chantal, Omayra, Ichel

  Beste Misja, Bij ons op het werk hebben wij een bedrag voor je bij elkaar kunnen sparen Wij danken onze klanten van Jeans Centre en wensen jou heel veel succes en sterkte voor de toekomst.

  8 maanden geleden

Help Misja uit de brand!

Help Misja uit de brand! image
WAANZINNIG!!! We hebben ons streefbedrag gehaald. Enorm veel dank aan iedereen. Maar stoppen we nu? Nee. Want € 12.000 klinkt misschien veel, maar is een bescheiden bedrag voor iemand die alles kwijt is. Dus graag sparen we door. Voor Misja. Maar niet alleen voor hem. Mocht er meer binnenkomen, dan gaan we bekijken of we kunnen bijdragen aan betere brandpreventie in de binnenstad van Deventer. Zodat ongevallen als deze in de toekomst hopelijk voorkomen kunnen worden. Nogmaals: heel veel dank aan jullie allemaal. We zijn overdonderd door alle lieve berichten en gulle donaties! (Update dd 27 maart)

Zijn hond Billie en kat Goofy heeft hij nog. Verder raakte Misja (44) alles kwijt. Op dinsdagochtend 22 maart brak er brand uit in de woning boven hem aan De Brink in Deventer. Een brand die zijn bovenbuurjongen niet overleefde. Gelukkig werd Misja op tijd door de brandweer van zijn bed gelicht, maar de nachtmerrie lijkt nu pas te beginnen. 

Met de dramatische beelden nog op zijn netvlies moet Misja proberen zijn leven op te pakken. Het is de zoveelste tegenslag; vorig jaar verloor hij zijn vriendin aan kanker. Een ieder van ons zou in deze situatie al totaal uit het veld geslagen zijn. Maar door zijn autisme is het voor Misja nog veel lastiger om met deze tegenslagen om te gaan. Tot overmaat van ramp blijkt hij niet goed verzekerd te zijn. Omdat hij moet leven van een zeer krap budget kon hij de premie simpelweg niet betalen. Terwijl juist voor Misja - zeker nu alles op losse schroeven staat - z’n spullen zo belangrijk zijn. Ze geven hem houvast. Structuur. Rust. En het zijn bovenal de laatste tastbare herinneringen aan zijn overleden vriendin.

Misja’s woning is momenteel onbegaanbaar. Sowieso zal hij er niet meer kunnen wonen. Hij logeert bij een goeie vriendin op de bank, om de hoek bij zijn verwoeste woning, maar deze situatie is natuurlijk verre van ideaal. Het is belangrijk dat Misja een eigen plek krijgt. Maar omdat hij niet goed verzekerd is, grijpt hij naast allerhande financiële potjes en spoedregelingen waar andere gedupeerden wel aanspraak op kunnen maken.

Lang verhaal kort: Misja heeft hulp nodig! Hulp in de vorm van geld. Geld waarmee we hopelijk wat van zijn beschadigde spullen kunnen laten herstellen/reinigen. Maar ook om nieuwe kleren te kopen. Meubels. Voer voor zijn huisdieren. Kortom, geld om te léven. Wij, zijn familie en vrienden, willen jullie dringend oproepen hem te helpen. Echt elke euro is welkom. Wij zorgen ervoor dat het geld goed besteed wordt. Alvast heel veel dank, ook namens Misja!

(Lees ook het artikel in de Stentor: http://www.destentor.nl/regio/deventer/brand-deventer-ik-ben-gered-m-n-buurman-niet-1.5852307)

Uitgelicht
St. Rico-Jay To America image

St. Rico-Jay To America

 • 24%
 • € 40.000 Doel droom
 • -