Chantal van Koert photo
Droom van: Chantal van Koert
 • 7 Donaties
 • € 155 Ontvangen
 • € 5.000 Doel
 • Nederland Land
235 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Margreet Noordanus

  Eén van je boeken vind zijn bestemming bij mij, 2 bij een lieve vriendin ........ Veel succes!

  5 maanden geleden
 • € 15 Door: Lisbeth

  Leuk om zo in contact met elkaar te zijn gekomen Chantal. Bedankt en heel veel plezier op curaçao.

  8 maanden geleden
 • € 15 Door: Mariska

  Chantal, heel veel succes op Curaçao!!

  8 maanden geleden
 • € 15 Door: Brenda

  Mensen die hun hun hart en dromen volgen daar heb ik veel respect voor! Telkens als wij het over Curaçao hebben dan maakt mijn hart ook een sprongetje. Ik leef met je mee en ik gun je dit project van harte!

  8 maanden geleden

*Beweeg met meer Maatjes*

*Beweeg met meer Maatjes* image
*Beweeg met meer Maatjes* is een nieuw op te starten project op Curaçao dat op een unieke manier twee doelen dient. Enerzijds richt het zich op de bevordering van een gezonde en verantwoordelijke leefstijl voor jongeren (12-18 jaar) met overgewicht en/of een fysieke beperking. Dit geeft de kinderen meer zelfvertrouwen en bevordert het maken van juiste keuzes. Anderzijds biedt het asielhonden de mogelijkheid om getraind te worden tot een sociaal en betrouwbaar maatje. De kans op adoptie wordt hierdoor aanzienlijk vergroot. Leren respect voor elkaar en voor dieren te hebben is bij *Beweeg met meer Maatjes* het uitgangspunt.

Kinderen kunnen onzeker zijn door hun (over)gewicht, hun uiterlijk en het niet (fysiek) mee kunnen doen met de rest van hun leeftijdsgenoten. Zij kunnen zich hierdoor enorm buitengesloten, eenzaam en zelfs waardeloos voelen.

Ook de zwerfhonden op Curaçao  hebben te maken met buitensluiting, afwijzing, geen aandacht en verzorging, erge verwaarloziing etc. Gelukkig zijn er veel stichtingen en mensen die zich wel om deze dieren bekommeren.

Dat dieren een helende uitwerking hebben op mensen is wetenschappelijk bewezen. Dolfijnentherapie, paardentherapie etc. worden steeds vaker ingezet. Honden zijn trouwe maatjes, mits zij met zorg en respect worden behandeld. Een mooie eigenschap is ook dat honden geen verborgen agenda hebben, mensen accepteren zoals ze zijn en onvoorwaardelijke liefde kunnen geven.  Juist dat maakt  dit de ideale maatjes zijn voor de jongeren die deelnemen aan*Beweeg met meer Maatjes*. Het project richt zich op het matchen en begeleiden van maatjes, de jongeren en de asielhonden, waarbij samen op spelende wijs gewerkt wordt naar ieders persoonlijk doel.
*Beweeg met meer Maatjes* stimuleert gewicht afname en een actievere gezondere leeftijl bij de jongeren, waarbij ze ook leren om met respect met elkaar en de dieren om te gaan. Ook competenties als grenzen aangeven, consequent leren zijn, discipline hebben, lol te hebben, zelf vertrouwen vergroten en verantwoordelijke keuzes durven te maken, zijn een onderdeel van het leerproject.

Voor de asielhonden geldt dat zij extra aandacht, liefde en verzorging krijgen. De honden zullen hier van opbloeien en groeien en de jongeren nog meer stimuleren hun best te doen.

*Beweeg met meer Maatjes* haalt het beste in de jongeren en de honden naar boven en zorgt ervoor dat ze beiden een mooi toekomstperspectief hebben

Mijn droom is om in 2017 het project *Beweeg met meer Maatjes* letterlijk en figuurlijk op poten te zetten. 

Met meer dan 15 jaar ervaring als jongerenwerker, gecertificeerd rots-en-watertrainer en gediplomeerd paardencoach en een grote liefde voor paarden, honden en kinderen hoop ik dat jullie vertrouwen, (financiele) steun en bruikbare kennis mij kunnen helpen deze droom te realiseren.

Uitgelicht
Wie kan mij helpen? image

Wie kan mij helpen?

Se Re Na photo
Droom van Se Re Na
 • 3%
 • € 8.000 Doel droom
 • -