Sidney Tetelepta photo
Droom van: Sidney Tetelepta
  • 1 Donaties
  • € 10 Ontvangen
  • € 1.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

  • € 10 Door: Edwin / Fire

    Succes. Alle kleine beetjes helpen.

    8 maanden geleden

VUURWERKCAMPAGNE

VUURWERKCAMPAGNE image
Mijn naam is Sidney Tetelepta, oprichter en voorzitter van Stichting Gebruikers Assistentiehonden. Stichting Gebruikers Assistentiehonden is een belangenorganisatie die zich inzet voor iedereen die zelf afhankelijk is van een assistentiehond, zodat deze mensen onafhankelijker en zelfstandiger kunnen functioneren. www.stichtingga.nl

Wat zijn de gevolgen van vuurwerk voor een assistentiehond én de baas? Door een landelijke voorlichting hopen wij zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken met onze vuurwerkcampagne!

Ieder jaar weer worden er door het gooien van vuurwerk assistentiehonden afgekeurd. De kosten van een assistentiehond (€ 20.000 - € 25.000) worden lang niet altijd door een verzekering gedekt. Bewustwording bij iedere vuurwerkliefhebber speelt een rol. Wacht even totdat we gepasseerd zijn want een assistentiehond en zijn baas moeten ook in de feestmaand naar buiten.

Stichting Gebruikers Assistentiehonden komt op voor alle belangen van mensen die afhankelijk zijn van een assistentiehond.
Assistentiehonden zijn alle honden die worden ingezet om de onafhankelijkheid van personen met een handicap, beperking of aandoening te vergroten, zodat ze volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Dit zijn o.a. blindengeleidehonden, adl-hulphonden, meldhonden voor epilepsie en diabetes, psychische hulphonden voor bijvoorbeeld (oud) geüniformeerden met PTSS en signaalhonden voor mensen met een auditieve beperking.

Deze stichting zet zich in om de toegankelijkheid van mensen met een assistentiehond vanzelfsprekend te maken. Toegankelijkheid moet de norm zijn, niet een uitzondering. Ook maakt de stichting zich hard voor wet- en regelgeving voor assistentiehonden. Voorlichting is daarnaast ook iets waar zij druk mee bezig zijn.

Uitgelicht