Junior Mac Donald photo
Droom van: Junior Mac Donald
 • 6 Donaties
 • € 144 Ontvangen
 • € 3.500 Doel
 • Nederland Land
178 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Jessica

  Wat goed van jou dat je je droom volgt. Ik steun je van harte. Zet'm op!

  4 maanden geleden
 • € 49 Door: Renfis

  Hoop dat je snel aan het gewenste bedrag komt en dat je uiteindelijk mee mag doen met de olympische spelen.. Doe je best en succes.

  7 maanden geleden
 • € 20 Door: Roosje

  7 maanden geleden
 • € 15 Door: Nicha Tutunji

  Mooi!!

  7 maanden geleden

jeugd Olympische spelen

Worstelen is een krachtsport waarbij niet geslagen of geschopt mag worden, je probeert de tegenstander door grepen zover te krijgen dat hij met beide schouders tegelijk de grond raakt. Er bestaan in het worstelen twee stijlen, de Grieks-Romeinse stijl, de vrije stijl. Bij de Grieks-Romeinse stijl zijn slechts grepen van het hoofd tot de heupen toegestaan, dat wil zeggen de armen, de romp en het hoofd. Bij de vrije stijl zijn er geen beperkingen op het gebied van aanvalszones, men mag grepen doen van het hoofd tot de benen en voeten. In tegenstelling tot vele andere gevechtssporten, zijn bij het worstelen technieken die pijn blessures gevoelig zijn verboden.

Ik ben Junior Mac Donald momenteel ben ik 12 jaar oud 3 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met de sport worstelen. Heb vanaf dat moment aan meerdere toernooien mee gedaan en daar uit bleek dat ik best talent heb al zeg ik het zelf.  Mijn grote droom is om deel te nemen aan de jeugd Olympische spelen. Om dit waar te kunnen maken moet ik veel trainen. En moet ik mee kunnen doen met de trainingen en de trainingskampen van het Nederlands nationale team. Deze trainingen vinden plaats in utrecht en de trainingskampen vinden plaats in het buitenland.

Een normale middelbare school geeft mij niet de mogelijkheid om tijdens school dagen weg te gaan voor een trainingskampen. Zij adviseren mij om naar een loot school te gaan. Helaas heb je bij ons maar 1 lootschool en deze is niet bij ons om de hoek waardoor ik niet met de fiets naar school zou kunnen gaan.

Dus als ik  3x in de week met het nationaal team zou willen trainen en naar de gewenste middelbare school zou  gaan die rekening met mijn sporten houd. Zou dit mijn ouders bijna 200 euro extra kosten in de maand en dan nog de extra kosten die er bijkomen kijken als in naar het buitenland moet. Dit is voor mijn ouders natuurlijk niet haalbaar aangezien ik uit een gezin kom van 4 kinderen en alleen mijn vader momenteel een vaste baan heeft.

Vandaar dat ik dit maar probeer in de hoop toch mijn droom waar te kunnen maken.

Uitgelicht
Every child a X-mas present image

Every child a X-mas present

 • 12%
 • € 1.000 Doel droom
 • -