Leonie Verbeem photo
Droom van: Leonie Verbeem
 • 2 Donaties
 • € 10 Ontvangen
 • € 3.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: Ollie

  Succes, mooie actie.

  8 maanden geleden
 • € 5 Door: Anita

  Toppertjes!!! Ik hoop dat jullie heel veel binnen halen!! Hier Is t begin!! Succes xxx

  8 maanden geleden

veiligheidgeldtookvoorjou

veiligheidgeldtookvoorjou image
Wij zijn 4 meiden van het Deltion College te Zwolle. Met ons eindproject gaan wij 8 jonge meiden helpen aan een mooie toekomst die zij verdienen.

Wij zijn Chantelle, Elika, Leonie en Evianne van de opleiding Verzorgende IG op het Deltion college. Wij zitten in ons laatste jaar en hebben als eindproject gekregen: “vervul een wens voor iemand, die dit nodig heeft, middels sponsoring”.  Wij hebben ervoor gekozen om meerdere jonge meiden van de leeftijd vanaf 18 jaar te helpen bij het opzetten van een studiefonds met bijbehorende middelen.  De stichting waarvoor wij dit doen heet “Eilean”. Eilean (www.eilean.nl)  is een thuisvorm voor meiden die traumatische ervaringen hebben opgedaan in hun kwetsbare jongere jaren, waarin zij opgroeiden zonder veilige thuisbasis en slachtoffer zijn van kindermisbruik, mishandeling, verwaarlozing en daaruit volgend zelfs vrouwenhandel. Eilean biedt een veilig tussenstation aan naar de weg van zelfstandigheid.

Eilean is een woonvorm waar 9 meiden samen wonen en ieder een aparte slaapkamer hebben. In de grote woonkeuken leven de hoofdbewoonster en bewoonsters van Eilean als een groep (gezin) samen. Ook is er een atelier waar zij zichzelf kunnen ontwikkelen. Denk hierbij aan muziek of kunst. Ook de aanwezigheid van dieren geeft een thuis gevoel.

 Juul (oprichtster van de stichting) is de rode draad binnen het “gezin” en zorgt dat alles draaiende blijft. Zij begeleidt en ondersteunt de meiden waar dat nodig is. Ook hebben de meisjes individuele begeleiding van anderen waar nodig. Die begeleiding zoeken zij zelf uit in overleg met Juul, zodat er daadwerkelijk passende hulp is. Zo heeft elke bewoonster haar eigen kringetje ondersteuners. Zelf woont Juul bij de meiden in, wat het project erg bijzonder maakt.  Zij bied de meiden de  veiligheid en geborgenheid van een ‘thuis’!

De meiden zouden graag  willen studeren, maar dit mag  vanuit het PGB niet betaald worden. De meeste van de meisjes hebben geen thuisbasis en moeten dit zelf regelen.  Vaak is door uitval een studie niet afgerond en is er geen recht meer op studiefinanciering. Studiekosten zijn te hoog en studeren word daardoor onmogelijk.

In Nederland is het vanzelf sprekend dat iedereen een studie kan volgen. We hebben als studenten daarom gekozen om voor deze meiden een flink studiefonds binnen te halen, waardoor een studie vanuit een stabiele thuissituatie weer mogelijk wordt.

Vind jij ook dat deze meiden een goede toekomst verdienen?  Doneer dan nu!

 

Uitgelicht
Een lieve engel image

Een lieve engel

 • 80%
 • € 5.000 Doel droom
 • -