karin photo
Droom van: karin
  • 1 Donaties
  • € 25 Ontvangen
  • € 2.500 Doel
  • Nederland Land
118 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

  • € 25 Door: Anoniem

    Veel succes! Ik gun het jullie zo xx

    8 maanden geleden

Vrij om te gaan "rijbewijs"

Vrij om te gaan "rijbewijs" image
Mijn doel wat ik hoop te bereiken is, voor mijn goede vriend en mantelzorger een rijbewijs bij elkaar te krijgen. Om samen meer erop uit te kunnen en te genieten van het leven.

Lieve mensen, 

Na veel nadenken heb ik besloten om via deze weg te proberen om mijn wens werkelijkheid te maken. Na een lang ziekbed vanaf mijn 16de jaar (nu bijna 50) hebben ze uiteindelijk 3 jaar geleden ontdekt dat ik lijd aan gegeneraliseerde Dystonie. Dit is een 24 uur durende samentrekking van elk spier in je lichaam. Ik had totaal geen controle meer over mijn lichaam. 3 jaar geleden is eindelijk godzijdank door een goede neurologe en gen-team ontdekt dat ik geboren ben met een aangeboren gen afwijking. Mijn hersenen maken de nodige eiwitten niet aan.

Toen kreeg ik de kans...

De kans van mijn leven, (wel een beetje eng) ik kwam in aanmerking voor een deep-brain stimulator. Dit was een hersenoperatie van 8 uur lang. Door middel van 2 gaatjes in de schedel te boren, worden electroden aan een draadje naar de batterij in mijn buik aangesloten. De electroden worden op het gewenste hersendeel aangebracht deze geven stroomstootjes naar mijn hersensen. 

Na 3 maanden was ik wonderbaarlijk bijna helemaal hersteld. op 1 ding na, ik lijd nog steeds aan gegeneraliseerde Dystonie. Deze ziekte belemmerd nog steeds mijn oogleden waardoor mijn ogen moeiljik open gaan. Om de 3 maanden krijg ik Boteline injecties ingespoten, die mijn spieren laten ontspannen. Maar veel al zie ik lang niet alles en daardoor, mijn ogen vaak niet open houden kan. 

Een rijbewijs zou geweldig zijn in ons leven, omdat ik erg slecht te been ben. Ook omdat sinds kort mijn nieren nog maar voor 20% werken en veel moe ben. Daardoor heb ik een inwonende mantelzorger (een goede vriend) die ondanks zijn dubbele hernia mij altijd bij staat. Ik wil hem graag helpen om zijn droom werkelijkheid te maken, helaas lukt ons dat financieel zelf niet.. Ik hoop dat jullie ons willen helpen, zodat wij meer kunnen genieten van al het moois, wat ik helaas al jaren heb moeten missen. 

Iedereen die mij steunt, ben ik heel dankbaar!!

Uitgelicht