• 6 Donaties
 • € 240 Ontvangen
 • € 2.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Hannah

  Heel veel succes toppers! x

  6 maanden geleden
 • € 150 Door: KDO Krimpen aan den IJssel

  Heel veel succes!

  7 maanden geleden
 • € 25 Door: Sandra

  Knallen toppertjes!

  7 maanden geleden
 • € 15 Door: Anneke en Marinde

  Heel veel suc6 en plezier allemaal

  8 maanden geleden

KDO naar het WK rhönrad!

Hoi allemaal. Wij zijn Lotte, Sanne, Simone, Sannah, Olivier, en Martine. Wij zijn turn(st)ers van de selectiegroep rhönradturnen van de gymnastiekvereniging KDO Krimpen aan den IJssel. Met deze selectiegroep werken we toe naar nationaal, maar ook internationaal niveau onder leiding van onze trainster Kirstin. Dit jaar vinden weer de Wereld Kampioenschappen plaats en het is ons gelukt om ons hiervoor te kwalificeren tijdens de landelijke plaatsingswedstrijden. In juni zullen wij en onze trainster Kirstin afreizen naar Amerika (Cincinatti) samen met de andere leden van de Nederlandse delegatie (twee andere turnsters en nog een andere trainster). We hebben hier ontzettend veel zin in en hopen op mooie resultaten. Het nadeel van onze sport is dat de sport geen topsportstatus heeft. Hierdoor is er vanuit de gymnastiekbond (KNGU) geen sponsoring mogelijk voor deelname aan het WK. Hierdoor moeten wij turn(st)ers de deelname aan het WK, ons verblijf en de reis zelf betalen, wat snel neerkomt op 2000 euro per persoon. Voor trainers is er een vergoeding, maar lang niet genoeg om de kosten te dekken. We hopen dan ook dat u ons (de turn(st)ers) en onze trainster Kirstin naar dit WK toe wilt helpen met een kleine sponsoring/ donatie.

Het rhönradturnen is een sport die valt onder het gewone turnen/ gymnastiek. Eigenlijk zijn ook dezelfde kwaliteiten/ talenten nodig om deze sport op hoog niveau te kunnen doen: durf, kracht, lenigheid, doorzettingsvermogen en vele uren training. Een rhönrad ziet er eigenlijk een beetje uit als een hamsterrad (twee hoepels, verbonden met dwarsstangen), maar dan ruim 160 tot 240 groot (afhankelijk van je lengte). Het mooie van rhönradturnen is dat je allemaal turnelementen moet uitvoeren binnen een bewegend toestel, eigenlijk dus een dubbele uitdaging. Je moet niet alleen een element goed kunnen uitvoeren, maar ook nog het rhönrad onder controle houden. Verschillende juryleden kijken dan of je oefening aan alle eisen voldoet, naar de moeilijkheid van de elementen die je hebt geturnd en de netheid waarmee je dit hebt uitgevoerd.

Het rhönradturnen bestaat net als het gewone turnen uit verschillende disciplines. Je hebt het rechtuit turnen (met en zonder muziek), het spiralen en het onderdeel sprong. Bij rechtuit blijf het rhönrad op twee hoepels rollen. Wanneer je 19 jaar of ouder bent, turn je een oefening op muziek, waarbij je ook apart punten kan scoren voor het turnen op de muziek en je creativiteit/ originaliteit. Bij het spiralen kantel je het rad, zodat je ronddraait op één hoepel en dus niet in een rechte baan, maar in rondjes ronddraait. Bij sprong zet je allereerst het rad zelf in beweging om er vervolgens met een aanloop voorwaarts of achterwaarts op te springen. Daarna maak je een sprong van het rad af (salto’s en schroeven) en land je op een dikke mat.

Uitgelicht
Launch my summer avalanche image

Launch my summer avalanche

 • 58%
 • € 2.600 Doel droom
 • -