• 18 Donaties
 • € 1.875 Ontvangen
 • € 3.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 300 Door: MJTrading Zutphen

  Alle sporters en vrijwilligers een fijne week gewenst! Groetjes aan Jesse

  4 maanden geleden
 • € 10 Door: Adrianne

  Omdat jullie een geweldige week verdienen!

  4 maanden geleden
 • € 25 Door: Lisette en Niels

  Op naar een top week!! :-)

  4 maanden geleden
 • € 250 Door: Tandtechnisch Laboratorium Zutphen

  4 maanden geleden

Action Jeugdsportkamp 2016!

Onze droom is…. Om ook in 2016 weer een fantastisch sportkamp te organiseren voor jongeren met een (zware) lichamelijke beperking in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar! Het Action Jeugdsportkamp is heel belangrijk en biedt meerwaarde voor onze doelgroep. Sport is een uitlaatklep, geeft zelfvertrouwen en laat ze ontdekken waar hun talenten en mogelijkheden liggen, ondanks de beperking. Daarnaast is het fijn om lotgenoten te leren kennen en de ‘’sleur’’ van alle dag even te kunnen vergeten! Ook voor ouders-/verzorgers is deze week belangrijk, omdat de zorg een week uit handen wordt genomen en zij weer even kunnen bijtanken.

De organisatie 
Stichting Action Jeugdsportkamp organiseert sinds 1984 sportkampen voor jongeren met een primaire lichamelijke beperking in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. Het Action Jeugdsportkamp vindt ieder jaar plaats in de zomervakantie, waarbij ruim 60 jongeren en eveneens 60 vrijwilligers een hele week verblijven in een schoolgebouw van Stichting ‘’De Onderwijsspecialisten’’ in Arnhem.

Hoe ziet een week tijdens het Action Jeugdsportkamp eruit?
Sporters maken gedurende 6 dagen kennis met vijf verschillende sporten of kiezen alleen hun favoriete sport, te denken valt aan (rolstoel-)hockey, (rolstoel-)basketbal, zwemmen, judo en voetbal. Op maandag, dinsdag en donderdagochtend zijn de trainingen, waarbij de sporters onder deskundige begeleiding aan het sporten zijn. Tijdens de trainingen zetten zij zich in om zich gedurende de week te ontwikkelen. Op donderdag, tijdens hét sporttoernooi van de week, maken zij per sport uit wie de beste sporter van de week is!

De woensdag staat geheel in het teken van ‘’het uitje’’. Met grote aangepaste touringcars verlaten we het terrein, om gezamenlijk naar een dierentuin, pretpark of heus aangepast survivalpark te gaan!

Naast al die lichamelijke inspanning is er voldoende tijd voor andere leuke activiteiten zoals sportdemonstraties, spelletjes en de voorbereidingen voor de bonte avond!  Andere vaste onderdelen van de week zijn: een luxe lopend buffet, een barbecue, de bekendmaking van de sporter van de dag, de sportman en sportvrouw van het jaar, de aanmoedigingsprijzen en een waanzinnige opening en afsluiting!

Waarom zoeken we hulp door middel van crowdfunding?
Het Action Jeugdsportkamp wordt georganiseerd door en met een grote groep deskundige vrijwilligers. De vrijwilligers zijn als het ware een ‘’buddy’’ en dragen de hele week zorg voor de begeleiding en persoonlijke verzorging van de sporters, die in veel gevallen afhankelijk zijn van ondersteuning bij de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen(ADL).

Voor wat betreft de financiën zijn we (bijna) volledig afhankelijk van donaties, giften, fondsen en andere vormen van sponsoring. Onze sporters betalen inschrijvingsgeld, maar om het kamp voor iedereen toegankelijk te maken is rekening gehouden met de hoogte van het bedrag.

De kosten van het kamp zijn daarentegen relatief hoog. Alle activiteiten, spelletjes, sporten, vervoer en accommodaties moeten geheel aangepast zijn aan de mogelijkheden van onze doelgroep, waardoor de kosten al snel oplopen.

Jouw steentje bijdragen als particulier of organisatie? Alle kleine beetjes helpen!
Ben jij na het lezen overtuigd van het belang om ook in 2016 weer een Action Jeugdsportkamp mogelijk te maken? Help ons door middel van een donatie, want alle kleine beetjes helpen!
Jouw donatie zal onder andere worden besteed aan de volgende activiteiten/elementen:

·         -Een spectaculaire openingsact in relatie tot het thema

·         -Het bekostigen van de barbecues voor de sporters en        
     vrijwilligers

·         -Prijzen voor de beste sporter van de dag, de    
     aanmoedigingsprijzen en de sportman en sportvrouw van het
     jaar

·         -De bonte avond

·         -Iets lekkers tijdens de sportpauzes (snoep, drinken, ijsjes,
     zakjes chips, etc)

·         -Een buffet op de laatste avond van het kamp

·         -Een aandenken of presentje voor de sporters en vrijwilligers

·         -Activiteiten ten behoeve van het avondprogramma

·         -Aangepast vervoer van en naar de uitjes en sportlocaties

·         -Een spetterende afsluitingceremonie om met een glimlach
     aan terug te denken

Voor wat, hoort wat: vermelding op social media of op de website
Uiteraard zijn we blij met alle donaties die binnenkomen. Toch willen we de hoge donaties, indien gewenst, extra onder de aandacht brengen, door de volgende  mogelijkheden te bieden:

Bij een donatie van 50 euro of hoger:
- Vermelding van jouw naam of de naam van jouw organisatie op social media
- Een ‘’bedank-foto’’ na afloop van het kamp

Bij een donatie van 100 euro of hoger:
-Vermelding van jouw naam of de naam van jouw organisatie (plus logo) op de website én op social media
- Een ‘’bedank-foto’’ na afloop van het kamp

Andere ideeën om ons te ondersteunen? Neem contact op!
Mocht je andere ideeën hebben om ons te ondersteunen, door bijvoorbeeld te sponsoren in middelen of producten, laat het ons dan weten. Het is natuurlijk ook mogelijk om direct geld over te maken via IBAN: 
NL 70 RABO 0101 3273 23 t.n.v. Action Jeugdsportkamp. 

Je kunt contact opnemen met de organisatie door een email te sturen naar: sponsoring@actionjeugdsportkamp.nl

Meer informatie en beeldmateriaal is te vinden op www.actionjeugdsportkamp.nl of volg ons op Facebook! 

Uitgelicht