• 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 1.500 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

E Playzone Ieder kind telt!

E Playzone Ieder kind telt! image
Bewegen heeft naast vele gezondheidsvoordelen ook mentale en sociale voordelen. Kinderen leren o.a. doorzettingsvermogen ontwikkelen, doelen stellen, omgaan met verlies, samenwerken, communiceren en vriendschappen sluiten. Kinderen met een fysieke- of verstandelijke beperking of chronische zieken kinderen bewegen minder dan kinderen zonder beperking. Ze kunnen vaak moeilijker functioneren in groepsverband en vermijden daardoor sneller deelname aan een sportles. Daarnaast zijn veel reguliere sportverenigingen of fitnesscentra voor deze kinderen niet geschikt, ze zijn te druk en onoverzichtelijk waardoor deze kinderen snel overprikkeld kunnen raken. Daarnaast voelen deze kinderen zich niet op hun gemak omdat ze zich vaak schamen voor hun “anders” zijn en willen niet opvallen . Daarom is het nodig dat deze kinderen en jongeren kunnen bewegen in hun comfortzone, een voor hun veilige en rustige omgeving waar ze op hun gemak zijn en niet bang hoeven te zijn voor rare blikken of om uitgelachen te worden. Uit eigen onderzoek als moeder van een zoon met een beperking en uit onderzoek onder ouders van een kind met een beperking of ziekte blijkt dat er weinig tot geen passend aanbod voor handen is voor deze kinderen/jongeren.

De E Playzone is een innovatief concept voor een ontmoetingsplek waar kinderen en jongeren met een beperking kunnen spelen, leren en bewegen met een hoge FUN factor!

De E Playzone zal naast diverse leer-en doespelle worden ingericht met E-fitness apparatuur dat gekoppeld is aan een beeldscherm via een computer, laptop of beamer en middels eigen beweging een computerspel kan aansturen. Bijvoorbeeld fietsen, trampoline, roeiapparaat, loopband e.d. Ook zijn er spellen zoals de Xbox Kinect waarbij ook zittend in een rolstoel spellen gedaan kunnen worden. Met bijvoorbeeld de speciale Pillo controller kunnen ook kinderen met bijvoorbeeld spasme en mindere handfunctie een spel besturen door druk uit te oefenen op een kussen. Andere mogelijkheden zijn spellen die gereflecteerd worden op de muur of vloer zodat ook kinderen in een rolstoel alleen of samen met anderen een spel kunnen spelen. De mogelijkheden zijn groot en “onbeperkt”. De E Playzone biedt ruimte voor ontmoeten, sociale interactie en competitie. Er wordt gewerkt aan de conditie, concentratie en het reactievermogen. Daarnaast levert het plezier en gezelligheid op. Daardoor voelen kinderen zich totaal beter en krijgen meer zelfvertrouwen

Momenteel zijn we bezig om geld in te zamelen voor een interactieve muur, de Cardio Duo Wall. Deze interactieve muur biedt vele mogelijkheden en kunnen ook kinderen in een rolstoel aan deze beweeggame meedoen. 

Uitgelicht
Help chantal thuiskomen!  image

Help chantal thuiskomen!

  • 13%
  • € 800 Doel droom
  • -