Savannah Oorlog photo
Droom van: Savannah Oorlog
 • 3 Donaties
 • € 175 Ontvangen
 • € 5.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Anoniem

  geen donuts voor kopen.

  7 maanden geleden
 • € 100 Door: Anoniem

  Succes

  8 maanden geleden
 • € 25 Door: Savannah Oorlog

  8 maanden geleden

wk taekwondo in Juli

Ik ben Savannah Oorlog, ik ben 17 jaar oud en doe aan Taekwondo . Taekwondo is een Koreaanse vechtsport. Ik train bij Taekwondo Academie Jan Ekema in Appingedam en woon zelf in Delfzijl .In Juli ga ik naar het WK In Birmingham. Op wedstrijden doe ik normaal gesproken mee aan tuls (vechtpatroon), sparren (vechten) en op Internationale wedstrijden ook tag-teams met twee team genoten. (dit is 3 tegen 3 vechten, 4 minuten lang.

Als 7-jarig meisje ben ik begonnen met taekwondo. Mijn oudere broer zat al op taekwondo en zo ben ik in aanraking gekomen met deze sport. Na vele malen toekijken op de bank, wilde ik zelf ook wel een keer meedoen. Na 1 les was ik er niet meer weg te slaan. Hoewel ik in het begin wel bang was voor sparren, ben ik er langzaam ingegroeid.  De eerste paar keer ging het niet altijd even goed, maar mijn coach had er vertrouwen in dat ik het wel kon.  In 2012 gingen de wedstrijden goed. Vanaf dat moment is alles anders geworden. Ik had meer lef en zelfvertrouwen. 

Op mijn vijftiende (2013) werd ik door mijn coach gevraagd om mee te gaan naar het buitenland  om daar  aan wedstrijden mee te doen.

In 2013 ben ik naar Engeland gegaan en direct Engels kampioen geworden op de British Open. met sparren. In 2014 ben ik tweede geworden met sparren, ook op de British Open. 2015 was mijn meest succesvolle jaar. Eerst behaalde ik in september 3 keer de eerste plaats zowel voor Tuls, Sparren en Tagteams op de Schots kampioenschappen. In November behaalde ik de tweede plaats met sparren en weer de eerste plaats met Tag-teams bij de British  Open. Door deze goede prestaties ben ik dit jaar uitgenodigd om mee te gaan naar het WK. Vanaf het moment dat ik weet dat ik naar de WK ga train ik extra hard . Drie keer per week doe ik aan Taekwondo twee keer in de week ga ik naar de sportschool voor krachtraining, en twee keer in de week loop ik hard. Ik zit op de Johan Cruijff college dit is een school voor top sporters en daar doen we natuurlijk ook  het nodige aan sport.

Op het Wk zou ik graag mee willen doen in de klasse -75 kilo. Op dit moment weeg ik nog iets te zwaar dus  ben druk bezig met afvallen. En natuurlijk gaat me dat lukken.

Uitgelicht
Starten Stichting image

Starten Stichting

 • 52%
 • € 251 Doel droom
 • -