Lian Overdevest photo
Droom van: Lian Overdevest
 • 61 Donaties
 • € 1.026 Ontvangen
 • € 1.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Cathlijn

  <3 luf joe maronnnie

  6 maanden geleden
 • € 10 Door: Rodin le Mair

  Goed bezig!

  6 maanden geleden
 • € 15 Door: Thomas V.

  heel veel succes!!!

  6 maanden geleden
 • € 10 Door: Laura

  6 maanden geleden

Hardlopen voor Roma-kinderen

Hardlopen voor Roma-kinderen image
Lieve allemaal, Wij (Adalie, Anne, Christel, Jaycey, Kirsten, Lindsay, Maron, Marjolein, Nikki en Lian) gaan komende zomer vrijwilligerswerk doen via de stichting 'wijhelpendaar' in Servië!

Waarom Servië? 

Tijdens ons verblijf richten we ons op de bevolkingsgroep die in Servië niet overal geliefd is, namelijk: de Roma’s (zigeuners). In Veliko Gradiste bevindt zich een Roma-dorpje dat bestaat uit ongeveer 30 huizen. De leefomstandigheden verschillen sterk van huis tot huis. 

De voorzieningen die voor ons vanzelfsprekend lijken, zoals een badkamer en een toilet, blijken bij deze gezinnen maar al te vaak te ontbreken. Daarnaast hebben de kinderen in de zomervakantie erg weinig te doen. Behalve het gebrek aan geld, is er ook een groot gebrek aan aandacht voor de kinderen. De kinderen komen uit grote gezinnen met weinig geld en zijn erg op zichzelf aangewezen.  

De bedoeling van het verblijf is om deze kinderen, al is het maar voor 2 weken, ultiem KIND te laten zijn. Door simpele activiteiten met deze kinderen te doen, krijgen ze de mogelijkheid om hun zorgen even opzij te zetten en alle aandacht te krijgen die ze verdienen. 

Wil jij bijdragen aan het realiseren van een geweldige tijd voor de kinderen in Servië? Twijfel dan niet langer en DONEER! Alle kleine beetjes helpen! 

Als tegenprestatie van de donaties zal de helft van de groep, op zondag 19 juni, de hardloopschoenen uit de kast halen om vervolgens met bloed zweet en tranen de PPC LOOP in Leiden te volbrengen. 

Alvast heel erg bedankt!

Liefs van Adalie, Anne, Christel, Jaycey, Kirsten, Lindsay, Maron, Marjolein, Nikki en Lian.

http://www.wijhelpendaar.org/

Uitgelicht