Rosan Tromp photo
Droom van: Rosan Tromp
  • 1 Donaties
  • € 25 Ontvangen
  • € 30.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

  • € 25 Door: Anoniem

    7 maanden geleden

Fight against lyme disease

Rosan is ernstig ziek door de chronische ziekte van Lyme. In Nederland is er geen erkenning, geen goede behandeling en geen vergoeding voor Lyme. Gespecialiseerde hulp in het buitenland is nodig. Doneer en help Rosan kwaliteit van leven terug te krijgen zodat ze haar dromen die nu zo ver weg lijken kan realiseren. Ook werk je op deze manier mee aan het creeren van meer awareness voor de ziekte van Lyme, omdat Rosan zich hier intensief voor inzet. Maak met haar een vuist tegen Lyme

Rosan Tromp, 35 jaar, kreeg 2 jaar geleden te horen dat ze chronische neurologische Lyme heeft. Na haar lange strijd om erkenning en behandeling is ze nu op een punt gekomen dat er meer nodig is om beter te worden. Zij heeft de ziekte al 25 jaar maar langzaamaan verslechterde de situatie. Ondertussen ligt ze bijna de hele dag op bed en heeft ze dag en nacht pijn, dagelijks koortsaanvallen, 24/7 aan de zuurstof, een fors ontgiftingsprobleem en allerlei ontstekingen en verstoringen in haar lichaam. Ook is de situatie dusdanig gevaarlijk geworden doordat er nu een zeer moeilijk te behandelen longinfectie is ontstaan met super resistente bacterie, nauwelijks nog te behandelen.

Bovendien leidt de behandeling die Nederland biedt niet tot genezing. Zorgverzekeraars vergoeden voor Lyme alleen een behandeling van 2 weken antibiotica volgens de richtlijnen van het RIVM en daar stopt het zo ongeveer.

Ze moet naar het buitenland om echt beter te kunnen worden. Het schrikbeeld van elke Lyme patiënt om de hele dag op bed te moeten liggen in een donkere kamer is groot en komt langzaam dichterbij.

Gespecialiseerde hulp is hard nodig. Daarvoor moet Rosan naar Duitsland of België. Ook kan zij de kosten voor haar supplementen, bloedtesten, consulten en overige medicatie niet meer bekostigen.

Vandaar de stap naar Lopen voor Lyme... Genezing is mogelijk maar alleen met de juiste behandeling! Rosan haar altijd positieve instelling, en de vrienden om haar heen die haar tot grote steun zijn helpen haar in de weg naar genezing.

Ons doel is voldoende op te halen zodat Rosan haar medicatie en gerichte behandeling in het buitenland kan bekostigen om tot die genezing te komen.

Zij is altijd een zeer actief persoon geweest en het doet ons pijn haar intense struggle te zien. Wij als vrienden en familie vechten met haar mee om goede gerichte behandeling mogelijk te kunnen maken.

Haar dank aan een ieder die zich hiervoor inzet en doneert!

---------------------

Rosan is actief in het creëren van awareness voor lyme.

Je kan haar volgen via haar blog op facebook: Dagboek van chronisch Lyme patiënt Rosan. Op deze manier probeert ze andere lyme patiënten te helpen met haar opgedane ervaring en kennis uit te wisselen. Want met chronische lyme is niets vanzelfsprekend. Je moet zo'n beetje alles zelf uitzoeken en het is een constant gevecht om erkenning.

Wanneer zij beter is is haar verlangen om hier actief in verder te gaan en op de bres te staan voor een ieder die vecht tegen Lyme!!!

Uitgelicht