Sharon Zaal photo
Droom van: Sharon Zaal
 • 52 Donaties
 • € 1.700 Ontvangen
 • € 2.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Manuela van Os

  Trots op jou!

  3 maanden geleden
 • € 25 Door: Corry Kuijf van Schaik

  Heeeeel veel succes Sharon deze week! Super dat je dit initiatief hebt genomen! Lieve groet, Corry.

  3 maanden geleden
 • € 15 Door: Linda Jansen

  Heel veel succes ! in gedachten bij jou en alle geliefden die te maken hebben/hadden met kanker.

  3 maanden geleden
 • € 35 Door: Arlette

  Kanjer heb echt respect voor je. Succes

  3 maanden geleden

Stichting Kanker in Beeld

Mijn naam is Sharon Zaal, ik ben 34 jaar. Ik werk als persoonlijk begeleider voor mensen met een verstandelijke beperking en als yogadocente in mijn eigen Studio voor yoga en welzijn in Nieuwkoop. Naast yoga is muziek een grote passie. Ik ben muzikant en zing in een rock-‘n-roll band. In september ga ik meedoen aan de SUP 11-City Race. Dit is de Elfstedentocht maar dan staand peddelend op een surfplank, waar ik 220 km in vijf dagen zal afleggen. Daarmee wil ik geld inzamelen voor de stichting Kanker in Beeld. Een enorme uitdaging die ik aanga om meerdere redenen.

Allebei mijn ouders hebben te maken gehad met kanker. Mijn moeder kreeg in 2002 borstkanker. Mijn vader werd in 2008 ziek en is destijds geholpen aan longkanker. Toen ik in dat jaar terugkwam uit Brazilië, waar ik een surfschool runde, heb ik de zorg voor mijn vader op me genomen en hem begeleid in zijn laatste levensfase. Dit was een zeer bijzondere en intense ervaring. 

Mijn leven stond op zijn kop in die periode, waarin ik ook mijn voet verbrijzelde en mijn baan verloor. Een burn out was later het gevolg.

Ik besloot een opleiding tot yoga docente te gaan volgen. Dit hielp mij bij mijn angst en onverwerkte trauma’s vanwege de beperking aan mijn voet. Ik kwam door yoga, meditatie en Tibetaans Boeddhisme bij mijn innerlijke kracht en besloot daar verder mee te gaan; mijn kennis te delen zodat andere mensen dit ook kunnen ervaren. 

Via een cursist kwam ik in aanraking met suppen (Stand Up Paddling). Mijn surfdroom in Brazilië was in 2008 abrupt geëindigd en de beperking aan mijn voet had deze droom in duigen laten vallen. Ik durfde niet, kan ik wel op zo’n plank staan? Door mijn grootste angst aan te grijpen en weer op een surfplank te gaan staan, voelde ik dat de yoga, meditatie en de kracht van de natuur mijn lichaam en mijn geest steeds sterker maakten. Inmiddels ben ik een jaar bezig met suppen, surf ik weer en kan ik ook weer hardlopen, iets waarvan ik had gedacht dat ik het nooit meer zou kunnen. 

De uitdaging om 220 km te suppen in vijf dagen is voor mij ondersteunend in het verwerken van de laatste angst voor de beperking aan mijn voet. En een fantastische manier om te laten zien dat de geest en het lichaam zo veel kunnen overwinnen en helen. Maar dat is nog niet alles. 

De stichting Kanker in Beeld (www.kankerinbeeld.nl) helpt mensen die met kanker zijn geconfronteerd om de ziekte emotioneel te verwerken. In samenwerking met ziekenhuizen, inloophuizen en patiëntenorganisaties helpt Kanker in Beeld  om weer in je eigen kracht te komen, je gevoel van eigenwaarde te herstellen en aansluiting te vinden met de maatschappij. Met creatieve en (ver)beeldende projecten zoals zingen, toneelspelen, schilderen en schrijven verbeteren zij de kwaliteit van leven en zelfredzaamheid. Dit sluit mooi aan bij mijn affiniteit met zingen en verbinden door creativiteit en expressie. Ik heb zelf mogen ervaren hoe essentieel dit is bij het verwerken van trauma’s. En ook is deze uitdaging een ode aan mijn ouders, die allebei met deze ziekte te maken hebben gehad en van wie ik de liefde voor muziek en creatieve expressie heb meegekregen.  

SUPport jij mij? 

“Just as ripples spread out when a single pebble is dropped into water, the actions of individuals can have far-reaching effects.” (Dalai Lama)

Uitgelicht
terug na huis image

terug na huis

 • 38%
 • € 380 Doel droom
 • -