Guusje Bruntink photo
Droom van: Guusje Bruntink
 • 5 Donaties
 • € 90 Ontvangen
 • € 3.000 Doel
 • Nederland Land
5 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Anoniem

  Succes!

  7 maanden geleden
 • € 25 Door: Marjan

  Topper! Mooi geschreven en mooi initiatief. Ik wens je een reis die je nooit weer zult vergeten.

  7 maanden geleden
 • € 15 Door: Barcelon-a-partment.com

  Succes!

  7 maanden geleden
 • € 15 Door: Judith

  Hoi Guus, Succes!!!

  7 maanden geleden

Vrijwilligerswerk Oeganda

Vrijwilligerswerk Oeganda image
Mensen in Nederland zijn verwend. Velen hebben alles wat ze nodig hebben. Ook ik heb alles wat ik nodig heb, en ben eigenlijk ook verwend. In vele landen is dit niet het geval. Denk bijvoorbeeld aan Oeganda. Lokale mensen uit Oeganda hebben niet veel, en komen soms niet eens aan basisbehoeftes. Het verschil is heftig. Oegandese mensen verdienen meer. Hetgeen wat ze verdienen, wil ik samen met de groep waarmee ik ga, graag bieden. Mijn naam is Guusje, 14 jaar, en ik wil zo veel mogelijk geld inzamelen om hulp te kunnen bieden in derdewereldlanden, in dit geval Oeganda.

Elke dag heb ik eten. Ontbijt, lunch, avondeten… Elke dag heb ik schone kleren, en zodra iets vies is, wordt het voor me gewassen. Elke dag heb ik mensen om me heen die voor me zorgen. 5 dagen in de week ga ik naar school. School om te werken aan mijn toekomst. Alles wat ik tot mijn beschikking heb, is voor mij normaal.

Wat normaal is voor mij, is niet normaal voor een kind dat leeft in Oeganda. We leven op dezelfde wereld, maar hebben een geheel andere leefstijl. Een leefstijl waar ik veel respect voor heb. Het is niet vanzelfsprekend dat je elke dag eten tot je beschikking hebt. Het is niet vanzelfsprekend dat je elke dag schone kleren kan dragen. Het is niet vanzelfsprekend dat je als kind zijnde elke dag naar school kan. Dat het niet vanzelfsprekend is, beseffen velen niet. Lokale mensen uit Oeganda beseffen dit maar al te goed, maar dat maakt het mooie mensen. Ze hebben oog voor de wereld. En nu, zijn wij degene die oog moeten hebben voor hen. Door middel van vrijwilligerswerk kunnen we dat laten zien.

Ik schrijf dat ‘we’ dat kunnen laten zien. In dit geval is het de groep met wie ik ga. In februari 2017 ga ik met een groep van 20 mensen, opweg naar Oeganda. We zijn allemaal van het Citadel College. Het Citadel College heeft al een project kunnen starten in Oeganda. Een leraar van mijn school heeft mogelijk gemaakt dat er een school kon worden gebouwd in Oeganda. Het geld wat bij elkaar moet worden gespaard is voor een deel voor de reis, maar ook voor een deel voor bijvoorbeeld het bouwen  van de school. Ook gaat een deel naar ander vrijwilligerswerk zoals bijvoorbeeld koken.

Vrijwilligerswerk is voor mij niet alleen koken, huisjes bouwen, toelichting geven of het plaatsen van een watertank. Vrijwilligerswerk betekent ook samen dansen, samen zingen, samen genieten en het belangrijkst, samen lachen. Ongeacht waar je vandaan komt, het samen zijn alleen al kan ook een vorm van hulp zijn.

Ik weet dat ik niet degene ben wie samen met een groep een verschil kan maken in de gehele samenleving van Oeganda of andere derdewereldlanden, maar zoals ik het dan zeg: ‘Together, we can make a difference.’ Oftewel, samen kunnen we het verschil maken. Al weet ik maar op één gezicht van een Oegandees kindje een lach te toveren, alle kleine beetjes helpen. Zo ook voor het inzamelen van geld. Alle kleine beetjes helpen!!

Met vriendelijke groet,

Guusje Bruntink

Uitgelicht