Ilham Oukhiar photo
Droom van: Ilham Oukhiar
 • 9 Donaties
 • € 235 Ontvangen
 • € 3.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Annie Vleghaar

  Een mooie manier Ilham om kennis te maken met Marokko, en om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Veel plezier en een goeie tijd daar gewenst.

  4 maanden geleden
 • € 50 Door: Anoniem

  Succes ilham! Groetjes Rob en Anja

  4 maanden geleden
 • € 15 Door: Anoniem

  Veel succes, iedereen heeft recht op een goed leven, jij gaat daarvoor zorgen.

  4 maanden geleden
 • € 10 Door: Anissa

  6 maanden geleden

Vrijwilligerswerk Marokko

Vrijwilligerswerk Marokko image
Het land van het 1001 nachtsprookje, de koningssteden, kamelenkaravanen in de woestijn, ongerepte natuur, mierzoete muntthee, overheerlijke couscous en tajine, kruidige specerijen, kleurrijke souks en de gastvrije bevolking.

Het moge duidelijk zijn dat ik het hier heb over het Koninkrijk Marokko, gelegen in noordelijk Afrika.  De laatste jaren ben ik steeds nieuwsgieriger geworden naar het land van mijn zogeheten roots. Ik heb ook altijd mijn handen uit de mouwen willen steken, omdat ik me er bewust van ben dat het niet vanzelfsprekend is om op te groeien in een welgestelde omgeving die van alle gemakken is voorzien.

 

Mijn grote droom

Dolenthousiast was ik dan ook toen ik zag dat Projects Abroad in de zomer een jongerenreis organiseert waarin je twee weken lang vrijwilligerswerk doet in een dagopvangcentrum in Rabat. Op hun site staat daarover: ‘Tijdens het sociale deel van deze reis zal je vooral werken met kinderen uit armere gezinnen. De kinderen kunnen beperkingen hebben waardoor ze nog minder geaccepteerd worden in de maatschappij. Dagelijkse taken zullen zijn; het spelen van spelletjes met de kinderen tot het helpen van deze kinderen met hun schoolwerk.’ Dit is de perfecte gelegenheid voor mij om kennis te maken met Marokko terwijl ik samen met een groep leeftijdsgenoten bezig ben de kinderen in het dagopvangcentrum een onvergetelijke tijd te bezorgen. Ik kan niet wachten!

 

Een uitdaging

Ik sta voor een flinke uitdaging: het bedrag waarmee ik mijn reis moet bekostigen, is vrij hoog. Dit komt doordat Projects Abroad een zelfstandig opererende organisatie is die wereldwijd vrijwilligerswerk mogelijk maakt. Ik citeer van hun website: ‘Doordat wij niet gekenmerkt zijn als een non-profit organisatie ontvangen wij geen subsidie of steun van overheden. Daarnaast zijn als onze medewerkers die het vrijwilligerswerk mogelijk maken (nationaal en internationaal) in loondienst waardoor ze een salaris ontvangen.’

De reis is van 31 juli t/m 13 augustus 2016. Het gaat mij in de tijd die ik nu nog heb, helaas niet lukken om het benodigde bedrag vóór die datum bij elkaar te krijgen wegens het feit dat ik momenteel druk bezig ben met de voorbereidingen voor mijn eindexamen. Daarom trek ik de stoute schoenen aan en vraag jullie een donatie te schenken, zo klein of zo groot als je zelf wilt, om mij op weg te helpen. Alle kleine beetjes worden al snel een heleboel, nietwaar?

 

Tot slot

Ik vind het belangrijk voor de donateurs om te zien waar hun geld aan is besteed. Daarom ben ik van plan om na mijn reis een informatieavond te organiseren waarin ik uitgebreid verslag zal doen van mijn belevenissen. Hierover zal ik alle donateurs persoonlijk van op de hoogte brengen zodra ik een geschikte datum heb, in de hoop dat er zoveel mogelijk mensen aanwezig zullen zijn.

Mocht je nog vragen/opmerkingen hebben, schroom dan vooral niet om contact met mij op te nemen. Voor meer informatie over de desbetreffende organisatie, kijk op www.projects-abroad.nl.

Shokran bezaf! Oftewel; heel erg bedankt op z’n Marokkaans :)

 

Met vriendelijke groet,

Ilham Oukhiar

 

Uitgelicht