Elena Hofman photo
Droom van: Elena Hofman
 • 2 Donaties
 • € 50 Ontvangen
 • € 3.000 Doel
 • Nederland Land
28 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Regina

  Alvast een begin ;) We zien elkaar voor februari vast nog wel

  7 maanden geleden
 • € 25 Door: Stefanie

  Succes !!!

  7 maanden geleden

steentje bijdragen in Uganda

steentje bijdragen in Uganda image
Een reis naar het verre Uganda, dat is durven. Open staan voor nieuwe dingen en uitdagingen aangaan. Het gelukkig maken van mensen, de mensen laten lachen en de mensen plezier laten hebben. Het zijn voor mij één van de mooiste dingen die er zijn. Verbaasd keek ik vorige week nog een keer mijn mail. Er zat een mailtje van school tussen! 'Jij mag mee naar Uganda.' Een reis naar Afrika, het stond al op mijn lijstje om het ooit te gaan doen, maar dat het zo snel was had ik zeker niet gedacht. Mijn naam is Elena en ik ben vijftien jaar.

Lieve familie, vrienden en alle andere mensen,

Super tof dat je de moeite hebt genomen om mijn verhaaltje te lezen. In februari 2017 vertrekken wij, 20 hulpzame leerlingen van het Citadel College, twee weken naar Uganda om daar samen met de stichting Worldmapping vrijwilligerswerk uit te voeren. Tijdens deze reis houden we ons bezig met het bieden van hulp aan een doelgroep die het op dat moment nodig heeft; denk daarbij aan koken, sporten, verzorgen, voorlichten, huizen/tenten bouwen voor bijvoorbeeld zieke kinderen/volwassenen. Ook gaan we ons zeker bezig houden met het plezieren van de mensen. We zullen met de mensen gaan dansen, zingen, sporten, etc.

Deze reis is voor mij een grote droom, omdat ik heel graag wat meer van de wereld wil ontdekken. Ik wil niet alleen mensen helpen, maar ook de situatie zelf ervaren (tentjes slapen, dagen lang niet douchen). Een andere reden is dat ik als beroep/baan waarschijnlijk iets in derde wereld landen wil gaan doen; denk daarbij aan kinderen les geven, mensen zorg bieden, koken voor groepen mensen, etc.

Het geld wat ik de komende tijd op ga halen, gaat voor een groot deel naar de reis zelf. Een ander deel gaat naar een lopend project op het Citadel College; het bouwen van een school in Uganda. De school moet onderwijs gaan bieden voor kinderen in Uganda. Ook is er geld nodig voor het kunnen uitvoeren van het vrijwilligerswerk. Er moet kunnen worden gekookt en eventueel worden gebouwd. Natuurlijk willen we ook niet met lege handen aan komen, dus al het geld wat wat we over houden besteden we aan bijv. kleren voor de mensen daar.

Ik krijg zelf al een lach op mijn gezicht terwijl ik dit aan het schrijven ben, ik hoop ook zeker een lach te kunnen toveren op het gezicht van de mensen in Uganda.

Wil jij mij/ons steunen in het waarmaken van deze droom, dan is een donatie mogelijk. Alle beetjes helpen!!!

Bedankt voor uw tijd en uw moeite.

Groetjes,

Elena Hofman

Uitgelicht
Maak basisinkomen mogelijk! image

Maak basisinkomen mogelijk!

 • 104%
 • € 12.500 Doel droom
 • -