K'nijn en Ko photo
Droom van: K'nijn en Ko
 • 15 Donaties
 • € 180 Ontvangen
 • € 600 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Anoniem

  Kom op jongens, dit moet lukken! Allemaal een beetje vakantiegeld!!!

  6 maanden geleden
 • € 20 Door: Pascale Slootmans

  6 maanden geleden
 • € 25 Door: Guusje en Syb

  Voor onze konijnen vriendjes die net zo'n goed thuis verdienen als wij hebben!

  6 maanden geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  Wat een goed initiatief om deze konijnen weer aan een goed tehuis te helpen. Ik wens jullie veel succes en op naar de 600 euro

  6 maanden geleden

Opstart K'nijn en Ko

Opstart K'nijn en Ko image
Stichting Konijnenopvang K’nijn & Ko zet zich in voor alle konijnen in nood en zorgt ervoor dat ze een nieuw en goed thuis krijgen. Wij vangen gedumpte en afgestane konijnen op om deze vervolgens weer te herplaatsen. Dit altijd met een maatje. Onze opvang draait volledig op vrijwilligers. Ben je op zoek naar een konijn of wil je meer informatie bezoek onze website: www.knijnenko.nl

In de regio zuid-west brabant is een groep konijnenliefhebbers opgestaan om samen een konijnenopvang op te starten; Stichting Konijnenopvang K’nijn&Ko.

Konijnen worden vaak in een impuls aangeschaft in de bouwmarkt of het tuincentrum. Klein, lief en oh zo vertederend kijken ze je door de raampjes van de glazen bakken aan. En ach, voor die paar euro worden ze makkelijk aangeschaft.  Helaas wordt hierbij vaak niet verteld dat ze met z’n tweeen moeten worden gehouden, en dat konijnen van hetzelfde geslacht niet samen kunnen worden gehouden.

Na een tijdje blijkt het konijn toch niet zo knuffelbaar, wordt er gevochten door de konijnen, of liggen er opeens baby’s in het hok (huh, het waren toch 2 vrouwtjes?). Tsja, en wat moet je dan……

Er worden op jaarbasis duizenden konijnen gedumpt in de natuur, maar die overleven het daar echt niet. De gelukkigen die worden gevonden worden naar een opvangcentrum gebracht. Verantwoordelijke baasjes zullen op zoek gaan naar een oplossing en komen dan vaak bij een konijnenopvang uit. In de konijnenopvang worden konijnen opgevangen, verzorgd en uiteindelijk weer uitgeplaatst bij een goed baasje en een lief maatje.

 

3 maanden zijn de vrijwilligers van Stichting K’nijn&Ko bezig om een nieuwe opvang op poten te zetten. Er is al zoveel geregeld; een schitterend gebouw, heel veel hokken en rennen, inzet en betrokkenheid van zo’n 35 vrijwilligers. Een schitterend begin, en de eerste konijnen kunnen bijna komen. Maarrrrrrr…..

 

De konijnen die binnen komen zijn vaak ziek, verwaarloosd, hebben verwondingen, enz. We zullen dus goed toegerust moeten zijn om deze konijnen te verzorgen. En die spullen hebben we nog niet.

We willen daarom een bijdrage vragen om onze EHBO-doos voor konijnen goed te kunnen vullen.

We hebben medicijnen nodig om darmen op gang te houden, pijnstillers, een thermometer, diverse wondzalfjes en ontsmettingsmiddel. Maar ook een goede tondeuse om konijnen van vervilte vachtjes af te helpen, en scharen om de langharige konijnen van de juiste coupe te voorzien. Soms krijgen we ook moederloze baby’s en hiervoor hebben we konijnenmelk, een warm nestje en snuggelsafes (soort kruiken) nodig.

 

Dit zal alles bij elkaar ongeveer 600 euro kosten. Veel geld voor onze stichting die geen enkele subsidie krijgt, en in deze opstartfase ook nog geen inkomsten heeft. Helpt u een handje mee zodat wij nu en in de toekomst de opvangkonijnen de juiste zorg kunnen geven.

Uitgelicht