• 14 Donaties
 • € 480 Ontvangen
 • € 750 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: André&Nella

  Fijne vakantie en hartelijke groeten in het kindertehuis Providence.

  6 maanden geleden
 • € 25 Door: Heidi en Wouter

  Geweldig dat jullie dit doen en een fantastische vakantie toegewenst namens ons allebei. Dikke knuffel en kus.

  6 maanden geleden
 • € 15 Door: KJ-M

  Succes en een goede trip!

  6 maanden geleden
 • € 10 Door: Ine

  Héél veel succes!! Hoop echt dat jullie meer binnenhalen..!

  6 maanden geleden

Kind sponsoren in Sri Lanka

Kind sponsoren in Sri Lanka image
3 x per dag een maaltijd, een dak boven je hoofd en scholing. De eerste levensbehoeften die kinderen uit zeer arme gezinnen in Sri Lanka niet hebben.

We hebben eerder een donatie gedaan aan een kindertehuis in Thailand en bezochten het tehuis ook persoonlijk in 2013, daar maakten we de indrukwekkende foto die je hier ziet.

We hadden al besloten om tijdens onze reis naar Sri Lanka wederom een kindertehuis te bezoeken. Via via kwamen we tijdens een recent weekendje weg in Zeeland in contact met een kindertehuis in Providence in Sri Lanka. Toeval bestaat niet! Of denk jij van wel?

We weten dat dit tehuis een uur rijden is van het gebied dat recent is getroffen door enorme regenval en aardverschuivingen. We gaan er vanuit dat alles in orde is, maar zeker weten we het niet. Hierdoor staat wel direct ons besluit vast: het is tijd om in actie te komen en om meer te doen!

Drie kinderen een jaar lang kunnen sponsoren of één kind drie jaar lang de eerste levensbehoeften kunnen geven: dat is ons doel! Help jij ons daarbij?

Wat feiten op een rij...

- Voor een intern kind in het tehuis is er minstens € 240,00 per jaar nodig. Het kind woont dan in het kindertehuis, gaat naar school, krijgt kleding, boeken en schriften, een schooluniform en 3x per dag een maaltijd. Daarnaast krijgt een kind les in muziek, dansen en/of toneelspelen.

- Voor een extern kind zijn de kosten voor onderwijs € 5,00 per maand maar meestal zijn de ouders zo arm dat de kinderen met een kop thee als ontbijt naar school moeten. Vaak komt er maar één karige maaltijd per dag op tafel en 's avonds een hapje. Een bedrag van € 8,00 per maand is daarom passender.


Gaan jullie er samen met ons voor zorgen dat we minimaal € 750,00 bij elkaar krijgen? Als 750 Nederlanders € 1,00 storten dan worden er 3 kinderen dolgelukkig gemaakt!

Mocht de actie meer geld opleveren, dan schenken we het overige geld aan de externe kinderen. Wil je ons volgen tijdens ons bezoek aan het kindertehuis? Kijk dan op www.facebook.com/kleinewereldreiziger of op www.kleinewereldreiziger.nl/kind-sponsoren-sri-lanka/

Uitgelicht