Alies Haaksma-Kap photo
Droom van: Alies Haaksma-Kap
 • 32 Donaties
 • € 970 Ontvangen
 • € 15.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 15 Door: Anoniem

  3 maanden geleden
 • € 15 Door: SJIWO

  Het is haar gegund

  5 maanden geleden
 • € 20 Door: Anoniem

  5 maanden geleden
 • € 10 Door: Sita

  Gun het Laura!

  5 maanden geleden

Dolfijnentherapie & zuurstof

Dolfijnentherapie & zuurstof image
Laura is onze lieve 12-jarige dochter en het zusje van Julia, Bas en Daan. Laura is zeer ernstig meervoudig gehandicapt. Ze praat niet, kan niet lopen en niet zelf eten en drinken. Ze ziet bijna niets en doordat haar rug krom groeit, raakt haar long bekneld. Laura is vaak ziek en moet regelmatig halsoverkop met de ambulance naar het ziekenhuis om daar behandeld te worden. Thuis zijn er veel dingen voor haar aangepast, zodat ze bij ons thuis kan blijven wonen en door ons met veel liefde verzorgd kan worden. Naast al deze beperkingen, is Laura vooral ook een blij meisje, die kan genieten van de meest eenvoudige dingen, zoals de wind in haar gezicht en leuke geluiden.

Dolfijnentherapie op Curaçao

Op Curaçao kunnen kinderen zoals Laura een op maat gemaakte therapie krijgen, waarbij dolfijnen een centrale rol spelen. Twee maal eerder heeft zij deze therapie mogen volgen en beide keren waren een groot succes! Naast dat Laura tot in haar tenen heeft genoten van het zwemmen met de dolfijnen, is ze alerter geworden en maakt ze meer contact, waardoor het mogelijk wordt om met haar te communiceren. Ze heeft geleerd om met behulp van rode en groene kaarten ‘ja’ en ‘nee’ te zeggen, ze kan haar knie optillen en kan met twee dingen tegelijk spelen. Een mooie bijkomstigheid van het warme, droge klimaat was, dat ze niet zuurstofbehoeftig was. Voor Laura een paar geweldige sprongen vooruit!

Ze is hierdoor zelfs in staat om mee te draaien op een ‘gewoon bijzondere’ school. Een school waar kinderen met en zonder beperking naast en met elkaar naar school gaan. Een bijzondere mijlpaal waar we apetrots op zijn!

 

Vervolgtherapie & mobiel zuurstofapparaat

Deze zomer krijgt Laura opnieuw de kans om een vervolgtherapie te volgen. Door deze vervolgtherapie wordt het opnieuw mogelijk om weer meer kwaliteit aan Laura’s leven toe te voegen. En dat is fantastisch nieuws voor haar en natuurlijk voor ons allemaal! Maar u zult begrijpen: dit brengt ongelofelijk veel kosten met zich mee. Niet alleen de therapie is kostbaar;  tijdens de vlucht heeft Laura extra zuurstof nodig. Een mobiel zuurstofapparaat zou haar hierbij enorm helpen. Verder moeten we op de locatie zelf een aantal aangepaste hulpmiddelen huren.  

 

Om deze droom voor Laura mogelijk te maken is een bedrag van € 15.000 nodig.

Willen jullie ons helpen? Alle kleine beetjes zijn meer dan van harte welkom en we kunnen onze dankbaarheid voor alle steun die we krijgen niet genoeg benadrukken!

Laura’s Angels

Wilt u meer weten over Laura? Of over de dolfijnentherapie? Kijkt u dan op de website: www.laurasangels.nl. Laura’s Angels is een stichting, die is opgericht om het welzijn van Laura te bevorderen en te ondersteunen. Tenslotte kan iedereen in het leven weleens een engeltje gebruiken. Een die je geluk brengt of de helpende hand biedt.

 

Bedankt!

Groetjes en veel liefs van Laura, Jacques, Alies, Julia, Bas en Daan

Uitgelicht