Coco Heemskerk photo
Droom van: Coco Heemskerk
 • 270 Donaties
 • € 13.415 Ontvangen
 • € 14.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 15 Door: VNTG

  Weer wat kleding verkocht in de winkel voor Coco <3 Liefs

  1 week geleden
 • € 25 Door: Riny Bos

  2 weken geleden
 • € 20 Door: Elly Heemskerk

  Een plant voor dit doel besteld bij de vader van Mila.

  2 weken geleden
 • € 15 Door: Anoniem

  2 weken geleden

Help Coco aan een bus

---Lieve, lieve mensen! We hebben een bus aan kunnen schaffen door alle donaties die we ontvangen hebben. De bus wordt eind deze maand omgebouwd tot rolstoelbus voor Coco. We laten de donatie-site nog even openstaan, want van de gemeente krijgen we de aanpassingen niet vergoed.---

Coco is een vrolijke vierjarige krullenbol! Ze moet vanwege haar beperking binnenkort in een rolstoel. Voldoende geld voor een rolstoelbus heb ik op dit moment niet. Wil jij ons helpen met de aanschaf van deze bus, zodat Coco nog wel naar haar speciale school en andere leuke dingen toe kan?

Coco heeft het Rettsyndroom. Ze werd als gezonde baby geboren en het eerste jaar verliep goed. Coco kon kruipen, een koekje eten en ze brabbelde wat woordjes. Deze vaardigheden raakte ze kwijt toen ze ongeveer één jaar oud was. Coco ging toen het lange traject van onderzoeken in. Uiteindelijke duurde het tweeënhalf jaar voordat er duidelijkheid kwam over wat Coco heeft. In juni vorig jaar kreeg ik dan eindelijk, na lang wachten, het verdrietige nieuws; Coco heeft Rett. Coco gaat door dit syndroom onder andere nooit leren praten en de kans op dat ze gaat lopen is zeer klein. Door het niet lopen en vele zitten is de kans op vergroeiing van de rug groot. Coco moet goed ondersteund worden in haar houding. Vandaar de rolstoel. Inmiddels heeft ze een spraakcomputer (nu nog op proef) en dit gaat erg goed! Coco leert aangeven wat ze wil :-) en ze vindt het erg leuk om te doen.

Mijn financiële situatie laat het op dit moment niet toe zelf een bus te kopen. Mocht de gemeente de aanpassingen aan de bus vergoeden (welke kans erg klein en vaag is), dan stellen ze eisen aan de rolstoelbus (km stand en bouwjaar). Het moet dan dus een vrij nieuwe bus zijn. Mocht ik de aanpassingen niet vergoed krijgen, dan moet ik dit zelf ook nog bekostigen. Vorig jaar heb ik veel geld moeten betalen om het huis, waar Coco is opgegroeid, op mijn naam te kunnen zetten. Hier is al mijn geld in gaan zitten. Door het alleen wonen is geld opzijzetten het afgelopen jaar niet gelukt. Sinds april is mijn vriendin, Mila, bij mij ingetrokken en kan ik de vaste lasten en de zorg van Coco delen. Er is meer bestedingsruimte, maar spaargeld is er nog niet.

Mila en ik zijn op verschillende manieren geld aan het inzamelen. Een vriendin heeft aangeboden een rekje met vintage kleding in haar nieuwe winkel in Leiden (VNTG) te verkopen voor dit doel. Daarnaast zijn Studio Kordaat & Deabrummelkamp zo tof geweest labels voor ons te ontwerpen en te drukken met het verhaal van Coco en de link van deze site. Deze gaan we uitdelen, zodat meer mensen van deze crowdfunding afweten. Verder betalen Mila en ik ook een deel van de bus zelf. Alles wat we kunnen sparen zetten we apart voor de bus!

Alvast heel erg bedankt! Eeuwige liefde van ons en veel blijheid van Coco krijg je ervoor terug, en die lach van Coco kan niemand weerstaan, toch ;-)

Groetjes,

Olov, en natuurlijk ook van Coco & Mila

* De moeder van Coco en ik zijn uit elkaar. Wij hebben nagedacht over het delen van de bus. Echter, door ons werk, het niet bij elkaar in de buurt wonen (Leiden en Amsterdam) en doordat de overdracht van Coco vaak plaatsvindt op het kinderdagcentrum, is dit niet mogelijk.

Uitgelicht
Mijn ei en ik image

Mijn ei en ik

 • 7%
 • € 30.000 Doel droom
 • -