Guido Steijaert photo
Droom van: Guido Steijaert
 • 5 Donaties
 • € 200 Ontvangen
 • € 14.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Tandartsenpraktijk Polder

  Heel veel succes met het behalen van jullie doel!

  5 maanden geleden
 • € 50 Door: Tandartsenpraktijk Polder

  Dank voor jullie inzet bij het zoeken naar Karsten Groenendal, broertje van onze collega Iris. Namens alle collega's van Iris

  5 maanden geleden
 • € 25 Door: Peter en Hannie

  Heel veel succes!

  6 maanden geleden
 • € 50 Door: Maarten van de Loo / RH-SOS Reddingshonden

  6 maanden geleden

Opsporing vermiste personen

Opsporing vermiste personen image
Stichting Charon-Nederland is gespecialiseerd in het opsporen van verdrinkingsslachtoffers. Hierbij maken wij gebruik van sonarapparatuur. Naast de beschikbare sonarapparatuur hebben wij ook een multibeam op ons verlanglijstje staan. Deze is bruikbaar naast de aanwezige apparatuur en maakt de kans op vinden, weer groter.

Inmiddels zijn we al een mooi stukje op weg. Van de € 25.000 die we nodig hebben, hebben we via enkele kanalen al € 11.000 binnen, 44% van ons te halen doel.

Bij het opsporen van verdrinkingsslachtoffers wordt heel veel gebruik gemaakt van honden. Wij werken bij het zoeken ook veel samen met zoekhondenorganisaties.

Zoekhonden kunnen het zoekgebied heel vaak verkleinen en in sommige gevallen exact aangeven waar een slachtoffer zich bevindt. 

Als de hond heeft kunnen aangeven dan kan met sonar worden gezocht naar de precieze locatie. Geeft de hond niet aan, dan moet er met sonar een groter gebied worden afgezocht.

Het zoeken met sonar wordt veelal gedaan met sidescan sonar. Door de informatie van sidescan sonar te combineren met een multibeamsonar wordt de kans om te vinden vergroot.

Met deze droom willen we een multibeamsonar kunnen aanschaffen zodat we nabestaanden zo snel mogelijk uit de onzekerheid kunnen halen. Via sponsoren zijn we al aardig onderweg. Via deze weg hopen we het laatste stuk binnen te halen.

Meer over onze stichting kunt u vinden op http://www.charon-nederland.nl hier vindt u ook het verhaal over “De vermissing

Uitgelicht