Lara van Veen photo
Droom van: Lara van Veen
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 4.500 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Diabetes hulphond

Diabetes hulphond image
Mensen met diabetes type 1 hebben een wisselende glucose spiegel. De meeste kunnen dit goed aanvoelen en erop reageren. Ik niet meer. Een hond kan hierbij uitkomst bieden.

Een lage of een hoge bloedsuikerspiegel is gevaarlijk voor korte en lange termijn. Op korte termijn kan ik concentratieverlies, stemmingswissleingen, misselijkheid, overgeven en flauwvallen ondervinden. Op lange termijn kan ik blind raken, voetklachten krijgen en in het uiterste geval een verkorte levensduur ondervinden.

Om te voorkomen dat dit gebeurt moet ik mijn bloedsuiker meten. Het nadeel hieraan is dat wanneer ik de symptomen van een ontregelde bloedsuiker voel, het al te laat is. Dan zit ik al zo veel suiker in mijn bloed, dat het weer een lange tijd duurt voordat het allemaal weg is. En in deze tijd voel ik me rottig en kan ik me niet concentreren op school. Helaas gebeurt dit heel vaak.

De diabetes hulphond is een hond die door training geleerd krijgt dat hij zijn baasje in de gaten moet houden of de bloedsuikerspiegel daalt of stijgt. Hierdoor is de kans op bovengenoemde complicaties verkleind en wordt het leven enorm vebeterd. 

De diabetes hulphond staat in Nederland nog zo in de kinderschoenen dat de zorgverzekeringen de training niet betalen. Helaas is deze training wel erg duur.

Hopelijk helpt u mij aan een vriend voor het leven, die door mijn bloedsuikers in de gaten te houden mij kan helpen naar een beter leven zonder complicaties!

Wilt u meer informatie over de organistatie die de honden traint? Klik dan op de volgende site: http://www.kibomdd.com/#!diabeteshulphond/c224a

Uitgelicht