Wildeman ArnoudenAgnes photo
Droom van: Wildeman ArnoudenAgnes
  • 2 Donaties
  • € 35 Ontvangen
  • € 5.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

  • € 30 Door: Anoniem

    6 maanden geleden
  • € 5 Door: Wildeman ArnoudenAgnes

    6 maanden geleden

Rijnreis ZonnehuisgroepNoord

Rijnreis ZonnehuisgroepNoord image
De bootvakantie vindt plaats op het schip de “Prins Willem Alexander” van de Stichting Varende Recreatie. De Prins Willem Alexander heeft alle aanpassingen en voorzieningen aan boord die nodig zijn voor onze doelgroep. Tijdens de reis wordt de zorg aan de cliënten geleverd door medewerkers van de Zonnehuisgroep Noord die zich hiervoor op vrijwillige basis hebben aangemeld. In de afgelopen jaren hebben we veel bewoners een onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen. Dit jaar willen we dat weer doen. Helaas zal dit voor de laatste keer zijn omdat Zonnehuis Solwerd gaat sluiten en de organisatie dergelijke activiteiten niet meer kan ondersteunen. Cliënten willen graag mee maar geven aan dat deelname financieel niet haalbaar is. Ze betalen een eigen bijdrage voor het wonen in een woonzorgcentrum of in het verpleeghuis en dan is er weinig financiële ruimte meer om mee te gaan met dit soort reisjes.

In de afgelopen jaren hebben we veel bewoners een onvergetelijke vakantie kunnen bezorgen. Dit jaar willen we dat weer doen. Helaas zal dit voor de laatste keer zijn omdat Zonnehuis Solwerd gaat sluiten en de organisatie dergelijke activiteiten niet meer kan ondersteunen. Cliënten willen graag mee maar geven aan dat deelname financieel niet haalbaar is. Ze betalen een eigen bijdrage voor het wonen in een woonzorgcentrum of in het verpleeghuis en dan is er weinig financiële ruimte meer om mee te gaan met dit soort reisjes.

Elk jaar weer merken we aan de reacties van de cliënten dat ze ongelooflijk genieten van deze vakantie. Voor een deel van hen is het de eerste keer in hun leven dat ze op vakantie zijn. Ze voelen zon, wind of regen omdat ze elke dag de mogelijkheid krijgen om naar buiten te gaan – iets wat bij het wonen in een woonzorgcentrum of verpleeghuis voor velen niet meer vanzelfsprekend is. Cliënten hebben de gelegenheid om te winkelen of een kopje koffie te drinken op een terrasje – iets wat ze vaak al vele jaren niet meer hebben gedaan.

Geïnspireerd door het grote plezier dat de cliënten beleven aan deze vakanties én de energie die we zelf krijgen van het verzorgen van deze reizen willen wij ons inzetten om nog 1 keer de cliënten de mogelijkheid te bieden om mee te gaan met deze vakantie. Wij zijn daarom op zoek naar sponsoren die deze vakantie financieel willen ondersteunen, met als doel het verminderen van de eigen bijdrage die de cliënten voor deze bootvakantie moeten betalen.

 

Met vriendelijke groet,

 

de werkgroep “bootvakantie 2016”,

 

Zonnehuisgroep Noord, regio Appingedam, Delfzijl en Loppersum

Uitgelicht