• 23 Donaties
 • € 840 Ontvangen
 • € 5.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 30 Door: Ronald Bouwman

  4 maanden geleden
 • € 15 Door: Jolanda

  Heel veel succes meiden!

  4 maanden geleden
 • € 15 Door: Miko

  Veel succes en plezier!

  4 maanden geleden
 • € 15 Door: Sabri Somer

  Zet m op meiden. Maak er wat moois van.

  4 maanden geleden

Help het NL team naar het WK

Help het NL team naar het WK image
Het Nederlands dameshonkbalteam neemt van 3 t/m 11 september deel aan de Women's Baseball World Cup in Korea, het WK honkbal voor vrouwen. Het team is hierbij volledig afhankelijk van vrijwilligers en donaties, maar vooral ook van bijdragen vanuit de speelsters zelf. Zo betalen zij naast de vliegtickets, ook het materiaal en de verplichte teamkleding grotendeels zelf.

Mijn naam is Ivette van Putten. In 2009 heb ik de stichting Women’s Baseball Netherlands opgericht met als doel dat elk meisje of vrouw in Nederland moet kunnen honkballen als ze daarvoor kiest.

Dit werd en wordt helaas nog niet door iedereen binnen de honkbalwereld als de normaalste zaak van de wereld gezien.

Om speelsters ook een vooruitzicht te geven op een hoger niveau te kunnen spelen, heeft de stichting ervoor gezorgd dat er een Nederlands honkbalteam voor dames is opgezet.

Het Nederlands team neemt sinds 2010 elke 2 jaar deel aan de Women’s Baseball World Cup, het WK honkbal voor vrouwen.

Nu op weg naar het 4e opeenvolgende WK dat dit jaar in Korea zal worden gehouden, is de stichting nog steeds verantwoordelijk voor alles rondom het Nederlands team.

De stichting is hierbij volledig afhankelijk van vrijwilligers en donaties, maar vooral ook van bijdragen vanuit de speelsters zelf, die het soms best lastig vinden om dit allemaal financieel te bolwerken. Er zijn zelfs speelsters die zich daardoor hebben moeten afmelden voor de selectie.

Om ervoor te zorgen dat de huidige selectie zich de aankomende maanden volledig kan richten op de voorbereiding voor het WK, zou het zo fijn zijn als ik ze niet hoef te vragen om allemaal extra bijdragen, naast de normale kosten die de sport met zich meebrengt.

Denk daarbij aan materiaal en kleding om representatief voor de dag te komen op het WK. Ook zou het fijn zijn als ze niet het volledige bedrag hoeven bij te dragen aan de vliegtickets naar het WK toe.

Alles wordt zo budget mogelijk gehouden en elke bijdrage, hoe klein ook, zal goed worden besteed.

Alvast heel erg bedankt!

Vriendelijke groet,

Ivette van Putten

Stichting Women’s Baseball Netherlands

Uitgelicht