Trix Van de Beek photo
Droom van: Trix Van de Beek
 • 28 Donaties
 • € 825 Ontvangen
 • € 750 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Familie Jorna

  Veel plezier en veel succes en hard werken. Wij geloven in jullie. Jullie zijn toppers!!!!!

  5 maanden geleden
 • € 15 Door: Fam Martens

  veel succes met dit mooie project van jullie

  5 maanden geleden
 • € 50 Door: Anoniem

  Succes!

  5 maanden geleden
 • € 25 Door: Gertrud en Wijnand

  Veel leerzame ervaringen toegewenst!

  5 maanden geleden

Vrijwilligerswerk Zambia

Vrijwilligerswerk Zambia image
Deze zomer gaan wij, Trix en Isa, naar Zambia. In Zambia gaan wij een maand lang vrijwilligerswerk doen. De reis die wij gaan maken is georganiseerd door de organisatie Travel Active. We hebben beiden veel interesse in de medische wereld, vandaar dat wij gaan werken in een lokaal ziekenhuis!

Eerst nog wat meer informatie over ons. We zijn momenteel allebei 17 jaar oud en zitten in ons vijfde jaar van het vwo op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. We zijn twee enthousiaste meiden die deze zomer graag een keer iets anders willen doen dan in de zon op het strand liggen. 
We willen graag een steentje bijdragen en daarom kwamen we al snel op het idee om vrijwilligerswerk te gaan doen. Aangezien we dezelfde medische interesse delen, leek werken in een lokaal ziekenhuis ons de perfecte manier om vrijwilligerswerk en deze interesse te combineren. 

Wat gaan we precies doen? Zondag 17 juli vertrekken wij vanaf Dusseldorf airport naar Zambia. Het wordt een lange vliegreis met meerdere tussenstops. Eenmaal aangekomen in Livingstone worden wij ontvangen in een vrijwilligershuis waar ongeveer 30 andere vrijwilligers uit allerlei verschillende landen verblijven. 
De volgende dag kunnen we meteen aan de slag in de Dambwa kliniek. We zullen hier bij verschillende dingen helpen zoals kinderen vaccinaties geven, bloeddruk en temperatuur meten en helpen in de apotheek en het testlaboratorium. Dit is lang niet alles, er is natuurlijk nog veel meer te doen!

Jammer genoeg kost deze reis heel veel geld. Met onze bijbaantjes kunnen we net niet genoeg verdienen om onze droom daar waar te maken. Naast het geld voor onze reis, willen we ook graag wat geld sparen om daar nog net iets meer te kunnen betekenen. 
Zo willen we graag verband, dat we van het Rode Kruis hebben gekregen, opsturen naar Zambia. Dit is heel veel verband wat in Nederland volgens de regels niet meer gebruikt mag worden, maar in Zambia nog wel goed en bruikbaar is. 
Daarnaast zouden we het ook heel leuk vinden om kleine kadootjes, zoals stuiterballen en stiften, te kopen om daar aan de zieke kindjes in het ziekenhuis te geven. Vergelijk dit met de kleine beloning die jij vroeger kreeg wanneer je je goed had gedragen bij de tandarts. Op deze manier willen we het bezoek aan het ziekenhuis voor de kinderen wat minder erg maken. 

We hebben er super veel zin in en kunnen bijna niet meer wachten om naar Zambia te gaan. 
We gaan ook nog een blog aanmaken en hopen dat jullie deze gaan volgen zodat jullie op de hoogte kunnen blijven van ons avontuur! 

Lieve groetjes,

Isa Bijloo en Trix van de Beek 

Uitgelicht
Reis na mama's overlijden image

Reis na mama's overlijden

 • 38%
 • € 900 Doel droom
 • -