David Bakker photo
Droom van: David Bakker
 • 114 Donaties
 • € 12.075 Ontvangen
 • € 30.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Ton Bons

  Groet van een oude bekende. Sterkte!

  1 maand geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  Ik wens jullie alle sterkte toe.

  1 maand geleden
 • € 5 Door: Froukje Knol Postma

  Sterkte allemaal.

  1 maand geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  Sterkte en hoop voor jullie dat dit gaat lukken!

  1 maand geleden

Vrijheid d.m.v. Rolstoelbus

Vrijheid d.m.v. Rolstoelbus image
Ik doe een oproep voor mijn man David Bakker, 44 jaar. We zijn gelukkig getrouwd en hebben samen 1 zoon, Christiaan van 7 jaar. Waarom deze oproep? Lees alstublieft verder.

Voorjaar 2014 begonnen bij David lichamelijke klachten te ontwikkelen en werd het ziekenhuis een plaats waar wij bijna wekelijks kwamen voor onderzoek of opname. Langzaamaan ging hij steeds verder achteruit.

Nu 2 jaar later, onderzoek in 3 ziekenhuizen en 3 operaties verder (waarvan 2 grote buikoperaties) is hij lichamelijk zo verslechterd dat hij aan huis gekluisterd is.

Intense pijn is de grote vijand.

De enige momenten dat David buiten komt, is om naar een ziekenhuis te gaan. Dan ligt hij op de achterbank van de auto, omdat zitten niet meer gaat. 

Medisch gezien is er geen uitzicht op verbetering. Artsen in verschillende ziekenhuizen weten niet wat ze moeten doen.

David gebruikt nu al bijna 2 jaar talloze zware (pijn)medicatie middelen, maar ondanks de medicatie, kan hij niet normaal functioneren.

Lopen kan hij amper, zitten kan hij hooguit 5 minuten, slapen gaat slecht, eten kan hij moeilijk en hij is inmiddels al 12 kilo afgevallen. Van de diëtiste krijgt hij nu extra drinkvoeding om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

De enige manier waarop David de minste pijn ervaart is als hij ligt, met opgetrokken benen. De intense pijnen zijn altijd aanwezig. 

Diagnose onbekend. Hij is gediagnosticeerd als chronisch pijnpatiënt.

Het doet me zo’n pijn, maar mijn man David van 44 jaar, die in de bloei van zijn leven hoort te zijn, leeft nu als een oude hulpbehoevende man.

 

Ons leven is dramatisch verandert. Iets wat wij nooit hadden kunnen vermoeden.

Ook voor Christiaan is dit een heel moeilijke situatie. Hij ondervindt dat zijn papa bijv. niet meer met hem kan spelen, zoals hij dat graag zou willen. Bij een uitje, kan papa nooit mee.

Momenteel zitten wij in de molen van aanvragen bij de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) Rotterdam voor o.a. woningaanpassing, thuiszorg, rolstoel, etc. Dit is een weg van maanden en het laat echt lang op zich wachten.

Maar wat al wel duidelijk is, is dat David de indicatie krijgt voor een elektrische kantelrolstoel. De naam zegt het al: Een stoel die gekanteld kan worden, zodat hij kan liggen onder een bepaalde hoek waardoor hetzelfde wordt bereikt als de opgetrokken benen.

Als hij deze elektrische kantelrolstoel uiteindelijk heeft, kan hij weer eens naar buiten. Deel uit maken van ons gezin.

Een dagje naar Blijdorp, weer naar de kerk of komen kijken bij onze zoon Christiaan die sport op zaterdag. Weer betrokken zijn bij de normale dingen in het leven. Deel uit maken van ons gezin!

 

Financiële middelen hebben wij niet om een geschikte rolstoelbus aan te schaffen. Een ‘gewone’ rolstoelauto is niet geschikt, omdat David nog steeds liggend vervoerd moet worden.

We zoeken een rolstoelbus met achterin een bank, waarop David kan liggen en voorin gewoon een bijrijdersstoel waarop Christiaan kan zitten.

Achterin moet nog de ruimte zijn voor de elektrische kantelrolstoel, die helaas niet ingeklapt kan worden.

 

Misschien kent u iemand of bent u iemand die financieel iets kan missen. Ik hoop en bid dat er mensen zijn die ons een warm hart toedragen en ons kunnen helpen onze droom te verwezenlijken. 

Deze droom stelt ons in staat, om ons ondanks de intense pijnen en alle beperkingen van mijn man, een stukje vrijheid en gezinsleven terug kunnen geven.

En alle beetjes helpen, want: ‘Vele kleine beetjes, vormen samen iets groots’

 

Ook heb ik voor David een Facebook pagina aangemaakt om mensen op de hoogte te houden. De link naar de Facebook pagina is als volgt: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012334576792

Hoe meer mensen dit lezen en de Facebook pagina 'liken', hoe meer kans wij hebben op hulp.

 

Dus als u dit bericht wilt delen, heel graag!

 

Alvast hartelijk bedankt voor het lezen! We hopen en bidden dat er deuren voor ons opengaan.

 

Anita Bakker

Uitgelicht
Een prachtige bruiloft... image

Een prachtige bruiloft...

 • 300%
 • € 2.500 Doel droom
 • -