Floris Harten photo
Droom van: Floris Harten
 • 337 Donaties
 • € 4.100 Ontvangen
 • € 4.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: Arno Vros

  5 maanden geleden
 • € 5 Door: Anke Meelker

  5 maanden geleden
 • € 25 Door: Derek

  6 maanden geleden
 • € 5 Door: Ger Beukers

  Geweldige aktie!

  6 maanden geleden

Help onze Rojo terug!

Help onze Rojo terug! image
Wij hebben het gehaald! Hier zijn wij ongelofelijk blij mee:) We willen iedereen die heeft gedoneerd ook heel erg bedanken, want wij krijgen ons maatje weer terug!! Maar hierbij stopt het nog niet. De Dierenopvang Amsterdam (DOA) heeft ons zo goed geholpen en zijn zo lief voor Rojo, dat wij er nog alles aan gaan doen om zoveel mogelijk geld voor DOA binnen te halen. Hierdoor kan het DOA in de toekomst (huis)dieren, zoals Rojo blijven helpen! Dit gaan wij doen door verschillende acties op te zetten, maar ook de crowdfunding online te houden. Hier beneden staat nog het verhaal, waarom deze hele crowdfunding is opgezet. Nogmaals namens ons, Rojo en DOA heel erg bedankt! (onderaan dit bericht staan weblinks met informatie over de crowdfundingcampagne en Rojo)

Onze kater Rojo (op z'n Spaans uitgesproken) is eergisteren van 4-hoog naar beneden gevallen. Met meerdere fracturen en een ingeklapte long heeft onze held het wel overleefd. Wij waren niet thuis en dus heeft de Dierenambulance hem naar Dierenopvang Amsterdam gebracht, waar werd vastgesteld dat hij meerdere (open) fracturen had en naar de orthopeed moest. De dierenopvang heeft hem gestabiliseerd en Rojo heeft een nacht – zwaar onder de pijnstilling – in het asiel gelogeerd. De volgende dag is Rojo naar de orthopeed gegaan voor de operaties en daar, in het Medisch Centrum voor Dieren, zijn wij weer met Rojo herenigd. Het goede nieuws: Rojo komt er met operaties waarschijnlijk weer helemaal bovenop. Het minder goede nieuws: de operaties kosten alles bij elkaar 4000 euro. Dat geld hebben wij niet, daarom hebben we in eerste instantie afstand gedaan van onze gewonde krijger. Dat zou betekenen dat Rojo na zijn operaties in het asiel zou belanden en dat het asiel ook de rekeningen moet betalen. Maar we willen Rojo eigenlijk heel erg graag terug! Wij hebben nu een deal met de Dierenopvang Amsterdam: zij zullen voor Rojo zorgen totdat wij het geld bij elkaar hebben om rekening van de orthopeed te betalen. Nu is Rojo echt ons maatje en willen wij hem heel graag terug. Daarom zijn wij deze crowdfunding gestart om ons beestje zo snel mogelijk weer terug te halen, want wij missen hem gigantisch.

Rojo is een one-of-a-kind beestje. Nu zeggen veel mensen dat natuurlijk over hun kat, maar bij Rojo is het echt.

Met een lichte bi-polaire aandoening en wat autistische trekjes haalden wij Rojo op toen hij 8 weken was. Uit een nestje van vijf was de keuze makkelijk gemaakt, de mannelijkheid van het beestje is te vergelijken met een doorsneefilm van Steven Seagal. Dit bleek direct na de eerste nacht: de tijger zo groot als je hand, had ze eerste muis al te pakken. Vol trots had hij de muis voor onze deur gelegd, zodat wij er ook niet omheen konden. Als een ouder zo trots wanneer de zijwieltjes van de fiets van het kind niet meer nodig zijn, waren we met onze nieuwe aanwinst in ons huis.

Het karakter van Rojo was direct duidelijk. Een tijger in optima forma. Dit karakter zette zich sterk voort toen hij opgroeide. Rojo is een echte jager en onze handen en voeten vindt hij een prima prooi als hij niks anders vindt om op te jagen. En niet alleen handen en voeten, maar alles is prooi bij hem. Hij was het type dat niet de voetbal op tv probeerde te pakken, maar de complete tv. In ons mannenhuis kwam de meeste testosteron alsnog van onze kater.

Maar man man man wat waren wij gehecht aan dat beestje en hij aan ons. Elke nacht kroop hij tegen je aan, om rond 4 uur 's nachts op je teen te kauwen. Als je hem dan aankeek ging hij knorren en was hij volledig tevreden, dus wat deed je dan: je liet hem lekker kauwen. Wat voor jager het ook was, Rojo kon zijn charmes ook altijd in de strijd gooien. Met zijn grote ogen keek hij je aan en dan kon je niet anders dan hem tevreden stellen.

Wij waren ook de enige mensen die met Rojo om kunnen gaan. Zoals eerder gezegd heeft hij lichte bi-polaire trekjes en zag hij iedereen en alles aan als kat. En zo stelde wij ons ook op tegen over hem, we aaiden hem niet maar gaven hem kopjes. Als hij ons beet, beten wij (zachtjes) terug. En hij vond het fantastisch, die kat was altijd blij en vrolijk.

We hebben Rojo pas ruim een jaar, maar al meer met hem beleefd dan dat er is gebeurd in drie seizoenen Utopia. Daarom vragen wij u om onze lieve Rojo terug te halen, naar ons. Wij missen hem enorm en ik weet zeker dat hij ons ook enorm mist!

Meer informatie over de crowdfundingcampagne en Rojo is te vinden op:

 • De website van RTV Noord-Holland: http://www.rtvnh.nl/nieuws/186836/studenten-beginnen-crowdfundactie-om-zwaargewonde-kat-terug-te-kunnen-kopen
 • De facebookpagina van DOA: https://www.facebook.com/dierenasielamsterdam/posts/1021147844587385:
 • De facebookpagina van het Medisch Centrum voor Dieren: https://www.facebook.com/MedischCentrumvoorDieren/posts/1018139128221655
Uitgelicht