Micha Olthof photo
Droom van: Micha Olthof
  • 1 Donaties
  • € 25 Ontvangen
  • € 18.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

  • € 25 Door: Theo

    Sterkte

    4 maanden geleden

NOODOPROEP! WIE HELPT ONS?

NOODOPROEP! WIE HELPT ONS? image
Beste mensen, als laatste redmiddel vragen wij om hulp via deze weg, omdat we geen andere uitweg meer zien. Dit is een noodoproep omdat we er niet meer uitkomen zonder hulp. Daarom vertellen wij ons verhaal. Ons verhaal is echt waar, daarom geef ik ons telefoon nr voor evt. contact: 0318 751851 of 0621871147. Adres: Jan Tooroplaan 34-1 in Ede, 6717KJ. En hier is mijn facebook pagina: https://www.facebook.com/micha.a.olthof. Neem gerust contact op als dat nodig is voor hulp. Graag zelfs.

Mijn vrouw en ik hebben elkaar leren kennen in 2007 op het internet via Fanbox.com. Het klikte zo goed dat ik besloot haar op te halen en naar de Filipijnen te vliegen om met haar(Charmelle) in het huwelijk te stappen. Inmiddels kende ik haar ouders broers en zus ook(via skype).

Een jaar voordat we zouden trouwen(02-05-2011) werd haar moeder ziek en moest 3 keer per week aan de dialyse omdat haar nieren niet meer werkten. Haar familie had niet veel geld, dus heb ik 2 jaar lang de behandeling betaald en hiervoor een lening afgesloten omdat anders de bruiloft in gevaar zou komen vanwege teveel kosten. Maar ik had het er graag voor over omdat ik graag mensen help en in dit geval mijn was het mijn schoonmoeder.

Eind 2011 is Charmelle na een hoop papierwerk en uiteraard absurd hoge kosten van het IND bij mij voor vast in Nederland komen wonen. Uiteindelijk zaten wij in april 2012 zo'n beetje door al ons geld heen, waardoor we ook geen behandeling voor mijn schoonmoeder meer konden betalen. Daardoor had ze nog maar 1 behandeling  per week, wat uiteindelijk helaas fataal werd. Gelukkig mochten we geld lenen van familie om de begrafenis bij te wonen in de Filipijnen.

Dat was een emotioneel zware tijd voor ons. Toen we weer thuis waren kreeg ik onverwachts een rekening van 4800 euro omdat ik te weinig zou hebben betaald voor het energieverbruik. Er was inderdaad iets fout gegaan met het doorgeven van de meterstand, maar de leverancier kende geen medelijden en het moest in 1 keer worden afbetaald. Termijnen was niet mogelijk(!). Aangezien mijn vrouw natuurlijk nog geen werk had( die was nog met een studie voor het nederlands staatsexamen bezig) en al ons geld op was ging dat natuurlijk nooit lukken. Uiteindelijk toch voor elkaar gekregen dat het in 6 termijnen mocht, maar dat konden we ook niet betalen want mijn salaris was ook maar 1710 euro per maand want ik deed magazijnwerk wat hard werken is maar ondergewaardeerd en helaas weinig verdiend.

Ik mocht geen afbetaling missen want anders werd het hele bedrag ineens opgeeist. Met als gevolg dat ik betalingsachterstanden opliep bij andere vaste lasten. Kortom, als goedwillend persoon die bereid is alles af te betalen wilden ze mij absoluut niet meer termijnen geven terwijl ze wisten dat ik het niet kon. In paniek was ik terechtgekomen bij de minikredieten, daar kan je tot maximaal 800 euro lenen die je dezelfde dag nog op je rekening ontvangt, en dat moet binnen een maand worden terugbetaald met 25% van het bedrag er bovenop. Ik moest wel anders kreeg ik problemen met de energiemaatschappij en door mijn lening kon ik ook geen nieuwe meer afsluiten vanwege Bkr. We konden bij niemand terecht voor hulp, ook mijn werk wilde ons absoluut niet helpen. In plaats daarvan kreeg ik een keiharde preek over me heen, dat ik een slappeling wat ik allemaal wel niet fout deed, waardoor ik me depressief begon te voelen. Elke maand kwamen we  geld tekort, dus elke maand die minikrediet afbetalen en gelijk weer opnieuw afsluiten. Het werd een vicieuze cirkel wat een hele hoop stress veroorzaakte.

In de tussentijd vond mijn vrouw werk bij een hotel maar dat was een 0 uren contract waarbij ze de ene maand nog geen 10 uur werkte en de andere maand 30 en soms weken achter elkaar niet. Daardoor liepen de schulden verder op. Onder andere door extra kosten die erbij komen, want als je graag je rekeningen wilt betalen maar even de mogelijkheid niet hebt doordat je pech hebt gehad word je keihard afgestraft met verhogingen/incassokosten TERWIJL ze wisten dat we het bedrag zonder die kosten al niet eens konden betalen. Dus i.p.v. met een oplossing komen wordt je nog dieper in de schuld gebracht!  Wij zijn eerlijke mensen die nooit iemand een vlieg kwaad doen en altijd behulpzaam zijn voor anderen, maar worden door dit onmenselijke systeem de vernieling in gebracht. Terwijl we altijd bereid zijn om alles af te betalen tot op de laatste cent krijgen we gewoon de kans niet.

Het is zo erg opgelopen dat we schuldhulp bij de gemeente hebben moeten aanvragen in juli 2015, maar tot op heden gaat er nog 1 schuldeiser niet akkoord, dus het traject is nog steeds niet van start. Mijn vrouw heeft onlangs eindelijk werk gevonden met een contract van minimaal 80 uur per maand. Daarnaast is ze zumba instructeur voor een paar uur per week en organiseerd soms een evenement maar dat levert helaas bijna niks op. In dezelfde periode heb ik tot overmaat van ramp ook nog eens ontslag gekregen omdat alle stress me teveel werd waardoor ik er niet bij was met mijn hoofd en een paar domme fouten had gemaakt. Nu heb ik een kleine uitkering van 1200 netto per maand, maar veel te weinig voor de afbetalingen dus het loopt nog steeds op allemaal met als risico dat de schuldhulp stop wordt gezet. De schuld is nu al opgelopen tot ruim 18000 euro, en ondanks mijn vele sollicitaties (25 stuks vanaf 8 april) pis ik overal naast de pot(bedrijven willen het liefst jonge mensen van 18 met 10 jaar ervaring, ik ben 36). 

Ondertussen zijn we al 5 jaar getrouwd maar nog nooit echt kunnen genieten van het leven door alle stress en zorgen en zoals het nu er naar uitziet is het einde niet in zicht. We worden er aardig depressief van, we zijn hardwerkende goede mensen die niet perse een luxe leven hoeven te hebben en 5 keer per jaar op vakantie moeten, maar een normaal leven willen opbouwen zonder al die stress en zorgen en gewoon de dingen kunnen doen die we willen doen maar dat kan niet als de schulden steeds verder oplopen. Mijn familie heeft het ook niet zo breed, dus daar kan ik niet meer aankloppen voor hulp.

Dus we vragen aan de mensen die wat geld kunnen missen om ons alstublieft te helpen, zodat we eindelijk ons leven kunnen beginnen i.p.v. steeds dieper in de schulden raken. Normaal zou ik dit nooit doen, maar ik zie geen andere uitweg meer. We hebben onderhand een trauma van al die incassobrieven en gerechtsdeurwaarders die ons constant dreigen met sancties. Dus als u wat kan missen help ons alstublieft. We zijn de wanhoop nabij.

DIT IS EEN NOODOPROEP! WIE HELPT ONS?

Micha en Charmelle

Uitgelicht