Angelique Bergsma photo
Droom van: Angelique Bergsma
 • 77 Donaties
 • € 1.780 Ontvangen
 • € 7.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Yvonne Marijnen

  3 maanden geleden
 • € 5 Door: Jolet wichgers

  Nog een lange weg te gaan, maar ik weet dat zo n hulphond een heel groot verschil kan maken. Ik hoop dat veel mensen doneren en de hulphond er snel komt.

  3 maanden geleden
 • € 10 Door: Belinda Heeffer

  Ik wens het jullie van harte toe!! Hulphonden voor Autisme is een super organisatie en geeft weer hoop. Zitten in ongeveer vergelijkbare situatie met dochter, zij kon dit jaar beginnen met team training bij deze organisatie. Weet dus wat het kan brengen en hoop dat het voor jullie ook zover gaat komen. Lieve groetjes en succes, Belinda.

  4 maanden geleden
 • € 10 Door: Esther

  Ik hoop dat het gaat lukken voor je zoontje. Weet hoe het voelt....veel succes!!

  4 maanden geleden

Hulphond voor mijn zoon

Hulphond voor mijn zoon image
Mijn hoop gaat uit naar een autisme hulphond voor mijn zoontje van 11.

Mijn zoon (11) heeft een lastige vorm van autisme. Hij kampt met een meervoudige ontwikkelingsstoornis binnen het autistisch spectrum. Hij is daarnaast angstig in sociale situaties wat hem zoveel stress oplevert dat een 'normaal' sociaal leven evenals het schoolse leven voor hem niet is weggelegd. 

Sinds dat de gemeenten de zorg voor kinderen met een kindpsychiatrische zorgvraag hebben overgenomen van het rijk, is er mede door de hoge bezuiniging op zijn soort zorg nauwelijks nog ergens te verkrijgen. Zijn zorgbehoefte is zeer specialistisch maar ook helaas duur. 

Hij heeft van december 2014 tot en met februari 2016 een 24uurs klinische opname gehad welke hem (en ons) veel verdriet maar ook veel positieve ontwikkeling heeft gebracht.

Helaas hebben wij, in overeenstemmend overleg met het behandelteam, ons mannetje veel eerder naar huis moeten halen dan gepland. Door een samenloop van omstandigheden binnen de instelling ontstond er krimp waardoor de kinderen daar geconfronteerd werden met veel interne verhuizingen. Dit zou funest zijn voor de reeds behaalde resultaten en zijn ontwikkeling in het algemeen. 

Omdat ik als moeder vind dat mijn zoon het zo verdiend om zich óók te kunnen ontwikkelen, op zijn tempo, minder spanning en angst ervaart binnen- en buitenshuis, meer zelfvertrouwen kan ontwikkelen om zodoende meer kans te hebben op een zelfstandig leven, start ik mijn Dream voor mijn kanjer.

Omdat er na de dagbehandeling nauwelijks of zelfs geen plekje ergens is waar mijn mannetje zich veilig en begrepen kan voelen, er nauwelijks of geen onderwijs op maat mogelijk is, heb ik na een periode van drie jaar overwegen, onderzoeken en overpeinzen besloten om mijn zoon een 'levenslang' uiterst betrouwbaar maatje te gunnen. 

Een hulphond via Hulphondvoorautisme.nl.

Echter zijn deze honden en trainingen uiterst kostbaar vanwege de duurzaamheid die hier vanuit gaat. Omdat ik vanwege de mantelzorg in de bijstand verblijf lijkt de kans op een hulphond daardoor onbereikbaar.

Ik hoop ook dat zodra mijn Dream behaald is dat mijn gemeente het resterende benodigde bedrag wil bijleggen omdat zijn ontwikkeling positief zal worden beïnvloed.

Ik hoop dat mijn mannetje alsnog die unieke kans mag krijgen op een fijn (er) innerlijk gevoelsleven en daarmee de hoop op mooie vervolgstappen in zijn algehele ontwikkeling. 

Mede namens mijn zoontje onze dank voor uw/jouw aandacht.

Hartelijke groet,

Angelique Bergsma

Uitgelicht