Naomi Bruijnseels photo
Droom van: Naomi Bruijnseels
 • 31 Donaties
 • € 835 Ontvangen
 • € 1.200 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: roy&maris

  5 maanden geleden
 • € 25 Door: Anoniem

  5 maanden geleden
 • € 5 Door: Miranda, Mika en Jasmijn

  Sterkte Bono, Jij verdient alle goeds, blij met jouw baasjes... Hoop dat alles goed komt. Dikke knuffel

  5 maanden geleden
 • € 15 Door: Buuf Lonneke

  Buufjes! Al ben ik inmiddels verhuisd, Buufen 4evah! Succes met Bono, ik hoop dat jullie er achter komen wat het is en dat de deurposten bespaard blijven! Xxx

  5 maanden geleden

Help Bono gelukkig worden

Help Bono gelukkig worden image
update 30/6/2016* Een MRI lijkt niet nodig te zijn en we lijken nu eindelijk het juiste traject voor hem te hebben gevonden :) Lees svp de laatste update voor verdere informatie. --------------------------------------------------------- Bono heeft een MRI scan nodig van zijn hersens,om uit te sluiten dat zijn zeer afwijkende gedrag komt door een medische oorzaak. Zo'n scan kost ongeveer 1000 euro exclusief btw. Om het dan nog maar niet te hebben over de kosten die erna nog zullen volgen.

Bono update! (30-6-2016)

Er is een hoop gebeurd de afgelopen weken. Zoals besproken met de gedragsdeskundige heb ik contact opgenomen met de UU voor een afspraak. Na mijn verhaal te hebben gedaan vroeg men om een verwijsbrief. Aangezien ik die niet had gekregen en er verteld was dat alles telefonisch kon weer contact met de gedragsdeskundige opgenomen en een verwijsbrief laten maken. Daarmee weer terug naar de UU maar dit bleek niet voldoende. Gelet het hoge medische gehalte van de doorverwijzing werd er en aanvullende verwijsbrief van de dierenarts gevraagd. Ik heb dit gemeld bij de gedragsdeskundige en heb weer een afspraak met de dierenarts gemaakt.

Meteen werd bevangen door een onrustig gevoel. Waarom verloopt het niet zoals het zou moeten... de gebeurtenissen, consulten e.d. gingen weer eens in detail door mijn gedachten en twijfel sloeg toe. Ik kwam dezelfde avond nog in contact met een andere gedragsdeskundige, ver uit de regio, maar met Engelse bullen ervaring en veelal herplaatsertjes. Deze meneer had een iets andere conclusie dan de vorige gedragsdeskundige. In plaats van Bono "knettergek" te noemen, had hij het over "zwaar beschadigd". "Het probleem zit wel tussen zijn oren maar dat ga je op een MRI scan niet zien." Ik heb er niet van kunnen slapen, welk advies moeten we nou volgen...

Wat is het toch rot als je niet weet wie het bij het juiste eind heeft en wie er een gedegen advies kan geven. Er zijn zo verschrikkelijk veel hondentrainers en gedragsdeskundigen dat ik door de bomen het bos niet meer zie.... wie is er nou goed en wie lult er maar wat.

De volgende dag kwam ik via Facebook weer in contact met een oude kennis van het uitgaan vroeger. Zij is toevallig ook gedragsdeskundige en zij is de volgende ochtend langs geweest voor een ZYTO scan. Velen van jullie weten dat ik gek ben op het gebruik van essentiële olie. Bij Mac heeft het destijds zo veel goed gedaan met zijn artrose. Met zo'n scan zou je heel gericht kunnen inzetten, ook bij honden. Zowel Bono als ikzelf zijn dan ook gescand.

Wat zij mij daarnaast vertelde bij het observeren van Bono was eigenlijk exact hetzelfde als de andere gedragsdeskundige had verteld. Bono zit veel te hoog in zijn stress en heeft geen tijd om het stresshormoon af te breken, dat ga je niet op een mri terug zien. Jullie zullen begrijpen dat ik best in de war was. Een kleine twee weken eerder werd er een neurologisch probleem verwacht en moest er een mri komen. Nu was dit ineens niet nodig en zelfs ongewenst. Het feit blijft dat mijn lieve hond toch dagelijks lijdt. Zo veel stress, hij kan het niet meer behappen.... echt te sneu.

Na het bezoek van deze dame op naar de dierenarts en daar alles voorgelegd. De dierenarts staat ook niet achter een mri, dus een verwijsbrief voor de UU komt er niet. Niet op dit moment. Voor wat betreft de visie op Bono houdt ook zij het op een extreem hoog stresshormoon gehalte waardoor hij niet meer kan ontspannen, ook niet als hij slaapt. Nieuwe info opnemen is dan ook onmogelijk in deze staat. Dus weer met veel adviezen en folders voor gedragstherapeuten weer naar huis. Weer terug bij af.

Thuis heb ik de folders gelezen, de betreffende mensen gegoogled en bij alles echt een rotgevoel. Wat moeten we nu?

Toen kwam de mail van de dame van de scan,met het aanbod om toch met Bono aan de slag te gaan. Zoals de eerste gedragsdeskundige ook zei, gedragstherapie kan in dit geval meer kwaad dan goed en dat klopt. Het heeft totaal geen zin om een dier met zo veel stress te corrigeren, te trainen etc. Hij moet eerst kalm worden. We gaan nu dus onder begeleiding met hem aan de slag. Naast de kalmeringsmiddelen, andere voeding etc zullen we tevens zo veel mogelijk stressfactoren proberen te minimaliseren zowel thuis als buiten en hopen dat hij dan wat minder stress ervaart, zodat hij weer iets kan opnemen. Denk hierbij aan geen visite, geen drukke uitjes, zo min mogelijk wandelingen in de buurt, maar in gebieden waar eigenlijk bijna niemand (met honden) komt en geen verkeer is. Een lang traject wat evengoed wel kostbaar zal zijn, maar als het werkt zo ontzettend waardevol. Na uitgebreid overleg thuis hebben we besloten hier dan ook vol voor te gaan.

Dit alles brengt mij tot het volgende punt. Het door jullie zo lief overgemaakte geld zal hierdoor niet aan een MRI besteed worden. 

Nu kan mij bijzonder goed voorstellen dat met een verandering in de aanpak zoals nu het geval is, jullie niet hadden willen doneren. Ik heb donaties gezien van mensen waarvan ik weet dat ze dat heel goed zelf kunnen gebruiken. Omdat ik niet via de dreamordonatesite ook niet kan terugboeken en ook geen rekeningnummers etc kan zien wil ik jullie vragen om mij dan even een privé berichtje te sturen met jullie rekeningnummer zodat ik de donatie kan terugboeken. Sorry voor het ongemak en evengoed thanx voor de support <3<3

Sommigen van jullie die ik hier al over heb gesproken hebben aangegeven dat het geld voor Bono is, of het nou besteed wordt aan een MRI of aan een ander traject, het doel blijft hetzelfde. Ik ben jullie daar natuurlijk meer dan dankbaar voor <3 <3

Liefs Carl, Naomi en Bono <3

----------------------------------------------------

Bono kwam vorig jaar september bij ons toen hij 10 maanden oud was. Van zijn verleden is vrijwel niets bekend, behalve dat hij in het asiel Terneuzen terecht is gekomen, nadat een dame hem had overgenomen van kennissen en na twee weken hem weg heeft gebracht met de mededeling dat ze geen tijd voor hem had. Bijzonderheden waren er niet. Mijn eigen verdere onderzoek wees uit dat hij met 6 maanden oud op marktplaats heeft gestaan.

Bono werd uit het asiel opgehaald door een lieve familie met een Frans bulletje. De kennismaking en het wandelen ging allemaal top. Bono ging mee naar huis en eenmaal daar ging het mis. Bono kon niet met het Fransje en na een paar dagen heeft deze familie besloten om niet zo verder te gaan. En daar kwamen wij in beeld. 

In goed overleg met het asiel is Bono met ons mee gegaan. Al snel werd ons duidelijk dat er wel het een en ander aan zijn gedrag moest veranderen. Buiten wandelen was een drama. Bono viel van alles aan op straat, geparkeerde fietsen en brommers, paaltjes, bomen, hondenpoepbakken etc etc. Stijf van de stress staat hij dan. Daarnaast trekt hij zo hard dat ik de eerste twee maanden last van mijn spieren in armen, rug en en nek heb gehad. 

Binnen een paar weken bleek Bono een extreme vorm van entropion te hebben (zijn wimpertjes prikten in zijn ogen. Dat doet natuurlijk zeer. Hiervoor hebben wij hem laten behandelen. aan twee ogen heeft hij ooglidcorrecties gehad. De herstelperiode daarvan verliep alles behalve vlekkeloos. De toch al nerveuse Bono raakte door zijn kap nog meer in de stress ging nu ook binnenshuis bijzonder gedrag vertonen. Hij springt naar de deurhendels en bijt erin. Lukt dat niet dat pakt hij de deurpost. Het gevolg is o.a.dat alle benedendeuren nu beschadigd zijn, zo ook de gordijnen die voor de deur hangen. 

Wanneer er visite binnenkomt gaat hij door het lint (te veel impulsen?). Hij bijt niet, maar springt extreem hoog 
(zeker voor een bull) tegen de visite aan  en blijf gefixeerd waardoor hij uiteindelijk weer in de bench belandt om tot rust te komen. Iets wat zomaar een uur kan duren.

We hebben al van alles ingezet naast de normale begeleiding thuis... cursussen, trainingen, bachtherapie etc... maar helaas zonder een echt positief resultaat. Van de cursussen met andere honden raakte hij zelfs dusdanig in de stress dat hij kotsend op het lesveld stond. Zoals jullie begrijpen zijn wij uiteindelijk hiermee gestopt. 

Nu heeft de gedragsdeskundige ons doorverwezen naar de gedragskliniek voor dieren in Utrecht (onderdeel van de UU) voor een MRI van zijn hersenen en een uitgebreid bloedonderzoek voordat we verder gaan met gedragstherapie. 

Bono is mijn hondenkind. Hij is pas anderhalf jaar en mijn grote droom is om hem een fijn hondenleven te geven. Een mri zou goed kunnen vaststellen wat het probleem is en/of uitsluitsel geven Is het niet medisch moet hij medicatie krijgen, omdat hij op deze manier niets kan opnemen.  

Sinds Bono bij ons is hebben we geld apart gezet voor "noodgevallen", maar daar zijn we nu wel doorheen. Het aantal issues was vele malen groter dan wij konden voorzien en daardoor zitten we nu met een dilemma. We kunnen de kosten voor de mri niet zo even ophoesten en daarom moet ik jullie tot mijn spijt vragen om (financiele) hulp. Hem terugsturen naar het asiel is geen optie. Het beestje is al zo vreselijk beschadigd.  Echter heeft de gedragsdeskundige aangegeven dat zonder medisch onderzoek doorgaan we wel misschien meer schade aanrichten dan goed doen. Bono is geen ontspannen hondje en is daardoor ook niet echt gelukkig.Dat gaat mij enorm aan mijn hart. Duidelijkheid is echt een noodzaak. 

Dus wanneer u een paar euro kunt missen en u wilt investeren in een superlieve hond met afwijkend gedrag, doe dan een donatie via deze site. Mijn eeuwige dankbaarheid voor uw hulp en medeleven. 

Bono heeft een eigen FB pagina en een eigen instragam account. U kunt hem daar volgen als u wilt. 

https://www.facebook.com/Bono-The-Dutch-English-Bulldog-706306366170480/

https://www.instagram.com/bono_the_english_bulldog/Uitgelicht
Selie-Transport moet blijven image

Selie-Transport moet blijven

 • 209%
 • € 25.000 Doel droom
 • -