Teike van Baden photo
Droom van: Teike van Baden
  • 92 Donaties
  • € 2.825 Ontvangen
  • € 10.000 Doel
  • Nederland Land
179 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

  • € 5 Door: Mariëlle Piekart

    2 maanden geleden
  • € 5 Door: chantal vanenburg

    het is niet veel maar komt vanuit het hart

    3 maanden geleden
  • € 19 Door: Anoniem

    Op een goede gezondheid, veel geluk!!!

    3 maanden geleden
  • € 5 Door: Bert Niemarkt

    Teike ik hoop dat je je droom kunt waarmaken

    4 maanden geleden

Teike Heeft Lyme

Teike Heeft Lyme image
Teike is 28 jaar oud en is sinds 2013 chronisch Lyme-patiënt. Op dit moment volgt Teike antibiotica behandeling volgens ILADS-richtlijnen omdat de Borrelia bacterie na een standaard-kuur nog detecteerbaar was. Deze behandeling wordt niet vergoed en is duur.

Ziekteproces
Teike was werkzaam als geluidstechnicus en leefde een fijn leven tot hij plotselinge gezondheidsklachten kreeg na een tekenbeet.

Rond 2010 kreeg hij vermoeidheidsklachten. Daarop volgde al snel spierpijnen in de bovenbenen, de rug en de nek. Die waren vrijwel constant aanwezig.

Later kreeg hij neurologische klachten, en chronische hoofdpijn. Ondraaglijke hoofdpijn waardoor hij in totale wanhoop niet meer wist wat hij moest doen. Daarop volgden gewrichtsklachten en een hartritme-stoornis. De huisarts, neuroloog en cardioloog konden geen diagnose stellen en daardoor konden ze hem niet helpen. 

Teike lag 1,5 jaar op bed, raakte in sociaal isolement en wist niet waar deze klachten vandaan kwamen.

Omdat de artsen niks konden vinden zeiden ze dat het psychisch moest zijn. Hij kreeg allerlei medicijnen die niks hielpen. 

Teike ging naar een privé-kliniek in zijn laatste hoop nog een oorzaak te kunnen vinden voor zijn klachten. Uit bloedonderzoek kwam de ziekte van Lyme en een infectie met Bartonella Henselae, een hardnekkige bacterie die chronische vaatontsteking kan veroorzaken.

De gewrichtsklachten werden veroorzaakt door Lyme. Deze bacterie had zich in zijn zenuwstelsel en gewrichten genesteld. Op een ECG was te zien dat zijn hart niet goed functioneerde. Met een scan van de bovenbuik zagen ze minuscule beschadigingen van de lever en milt. Later werd ook een ontsteking van zijn hartspier bevestigd. 

Behandeling voor Bartonella Henselae volgde en hij ging met sprongen vooruit. Na deze behandeling heeft hij toch nog contact gezocht met het ziekenhuis. Daar dachten ze niet meer aan Lyme maar klachten kwamen langzaam terug.

Verzekering

De verzekering weigerde de behandeling voor deze infecties te vergoeden. De privé-kliniek wordt niet vergoed en in het ziekenhuis wisten ze niet wat er nou mis was en wilden niet meegaan in de diagnose Lyme. Hierdoor maakte Teike enorme zorgkosten. Inmiddels is de schuld opgelopen tot 50.000 euro. 

Hij heeft nog zo'n 6-10 maanden behandeling te gaan om van deze infecties af te komen. Doordat de zorgverzekering de behandelingen weigert komt zijn gezondheid neer op de slagkracht van zijn portemonnee en zijn geld is op.

Gevolgen

Als Teike deze behandeling niet kan afmaken kan hij overlijden. De ontstekingsreacties in zijn hart en vaten zorgen ervoor dat er ritme stoornissen plaats vinden. De bloeddruk daalt soms ernstig. Lyme kan zijn hart dodelijk aantasten en wat Lyme in de hersenen doet is mensonterend. Een hersenbloeding, hartaanval of beroerte liggen dan op de loer. Lyme moet gestopt worden!

Er zijn talloze tekenbeet-slachtoffers. Ze ontvallen ons dagelijks omdat ze sterven aan de complicaties van de infecties of omdat ze zelfmoord plegen omdat de draaglast van deze ziekte onvoorstelbaar zwaar is.

Teike aan het woord:

Teike: "De enorme hoofdpijn, zenuwpijn, spierpijn en alle bijkomende problematiek leveren een ongekende tegenstander. De beproeving van mijn doorzettingsvermogen is enorm. Zou Mohammed Ali elke dag van zijn leven een bokswedstrijd kunnen spelen?

Wat me pas écht pijn doet is dat deze ziekte mij het heel moeilijk maakt om een medemens te zijn. 

Ik wil graag een goede vriend zijn, een steentje bijdragen aan de samenleving en in daden omzetten wat deze ziekte mij heeft geleerd over het mens zijn. Ik voel iets in mijn hart wat een weg naar de samenleving moet vinden.

Helaas is Lyme daarin een obstakel wat eerst 
overwonnen moet worden en daarvoor heb ik hulp van anderen nodig.

Ik heb getwijfeld of ik om donaties voor behandeling zou vragen. Ik vind het een vorm van bedelarij. Ook wil ik geen emotionele chantage plegen. Bij het vragen om donaties ben je bezig met wat je wil ontvangen en ik ben liever bezig met wat ik te bieden heb als mens. 

Maar ik heb aan mijzelf moeten toegeven dat ik met mijn rug tegen de muur sta. Door deze ziekte kan ik geen kant meer op. Het heeft me financieel, sociaal en fysiek in zijn greep en ik merk dat mijn doorzettingsvermogen op begint te raken. "

Sociaal Netwerk, Samen Sterk

Teike heeft 166 vrienden op Facebook. Als iedereen 15 euro doneert dan kan hij in ieder geval deze behandeling afmaken. Als iedereen 3 vrienden inschakelt die er nog 15 euro per persoon bij leggen dan kan hij misschien een deel van de schuld afbetalen als hij is opgeknapt.

Naast het doneren van een klein bedrag wil hij je er van bewust maken dat met een wandeling in het bos dit jou ook kan overkomen. Wees niet onverschillig, help mensen met Lyme in je omgeving en wordt ook actief zodat onze kinderen dit  in de toekomst niet hoeven mee te maken. 

Uitgelicht