Francois Van Erk photo
Droom van: Francois Van Erk
 • 11 Donaties
 • € 235 Ontvangen
 • € 5.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Vincent Mos

  Hoi Francois. Mooi lijstje heb je gemaakt. Ik hoop van harte dat je dit allemaal kunt gaan doen en hopelijk nog veel meer. Grt, Vincent

  5 maanden geleden
 • € 20 Door: Robin & Talita

  Hi François, ik hoop dat er veel donaties binnenkomen en je je wensen uit kunt laten komen nu het in de Itegos heeft gestaan. Goed gedaan en zet m op! Groetjes Robin & Talita

  5 maanden geleden
 • € 25 Door: Ronald Huigen

  Beste hoofdredacteur, wat een leuke Itegos. ik reken erop dat je je doel gaat halen. Groet, Ronlad

  5 maanden geleden
 • € 10 Door: Sander

  Hey François, ik gun je dat je dromen uitkomen....

  5 maanden geleden

Ik wil graag nog

Ik wil graag nog image
Mijn naam is François van Erk en ik probeer geld op te halen om iets bijzonders voor elkaar te krijgen nu het nog kan. Degenen die me kennen, weten dat ik een spierziekte heb. Kort uitgelegd komt het erop neer dat ik vanuit mijn hersenen meerdere signalen doorgestuurd krijg naar mijn spieren om een beweging te maken. Doordat ik meerdere signalen krijg doorgestuurd is het voor mij lastig om een normale beweging te maken. Het lopen bijvoorbeeld is voor mij erg moeilijk, met name het in balans houden van mezelf. Aan sport kan ik helaas niet veel doen, want ik kan bijvoorbeeld niet hardlopen of juist goed mijn balans houden, wat met sport wel belangrijk is. Toch ga ik 3 dagen in de week naar de sportschool voor krachttraining om mezelf toch zoveel mogelijk fit te houden. Dit met name voor mijn dochtertje van 1,5 jaar oud, want ik wil natuurlijk als ze wat ouder is ook nog veel leuke dingen met haar samen kunnen doen. Dagjes weg naar het Dolfinarium of naar de Efteling en dat soort dingen.

De afgelopen jaren is het looppatroon helaas verslechterd. Ik loop nu ook met een wandelstok rond en vind dat zelf erg vervelend, met name omdat ik pas 33 jaar oud ben. Het is helaas zo dat het in de loop van tijd zal verslechteren en ik uiteindelijk in een rolstoel terecht zal komen.

De klok tikt dus voor mij. Net als iedereen heb ik dromen.  Met deze crowdfunding wil ik proberen of het mogelijk is om toch nog wat bijzondere dingen te doen en van mijn bucketlist af te kunnen strepen. En hopelijk kan ik hiermee mensen met een spierziekte laten zien dat ze niet bij de pakken neer moeten zitten om hun dromen waar te maken!  Ik kan niet zeggen in welk tijdbestek ik nog minder mobiel wordt en dus uiteindelijk in een rolstoel beland. Als dat moment is gekomen dan is het voor mij onmogelijk om deze dromen ooit nog uit te voeren of uit te laten komen. De dromen die bovenaan mijn bucketlist staan zijn:

Audi sportscar experience beleven

Het is een droom om voor één dag in een Audi R8 en Audi RS6 te mogen rijden. Nu ik nog kan autorijden zou het geweldig zijn om met deze wagens over de Nürburgring in Duitsland te mogen rijden.

Kyoto Japan bezoeken

Toen ik in mijn jongere jaren aikido beoefende ben ik in 2002 voor 3 weken in Japan geweest. Dat land heeft zo’n enorm grote indruk op me gemaakt. Sindsdien ben ik echt fan van de samoerai en het oude Japan. Kyoto staat bekend om het feit dat je daar veel terug ziet uit de geschiedenis van Japan en zijn samoerai. Het zou voor mij een ultieme herinnering worden als ik de pracht en praal van het oude Japan zou mogen zien.

Tandemsprong maken

Hier kan ik zelf kort over zijn. Het lijkt me echt geweldig om een keer het vliegtuig uit te mogen springen en dan met razend tempo naar beneden te gaan om daarna langzaam zwevend met je parachute open nog van alles te genieten en even naar de vogels te zwaaien.

Ik weet dat dit een “longshot” is, maar ik hoop dat jullie mij hierbij willen helpen. 

De link delen mag ook en zou ik erg waarderen!

Ik wil iedereen die een donatie doet echt uit het grond van mijn hart bedanken!

François

Uitgelicht