Lisette van Marrewijk photo
Droom van: Lisette van Marrewijk
 • 77 Donaties
 • € 3.870 Ontvangen
 • € 10.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Han Gesink

  Een geweldige prestatie voor een goed doel!

  1 maand geleden
 • € 125 Door: J. Aartman

  1 maand geleden
 • € 225 Door: Spaarpot receptie Overduin

  De spaarpot die bij de receptie van Overduin staat, is weer geleegd. Jouw inzet voor de beweegtuin wordt erg gewaardeerd!

  2 maanden geleden
 • € 5 Door: Kaat fietst

  Fantastisch doel waarvoor een bescheiden donatie. Hoop zelf in de toekomst ook iets te kunnen betekenen voor alzheimer. Diepe buiging voor je prestatie!

  2 maanden geleden

Beweegtuin voor Verpleeghuis

Beweegtuin voor Verpleeghuis image
Ik ben geld aan het inzamelen voor een uniek project ten behoeve van 190 verpleeghuis-bewoners met dementie, de ziekte van Huntington en voor bewoners van de afdeling gerontopsychiatrie. Doe jij mee?!!! Don't understand Dutch? check out www.societyscan.com

Verpleegtehuis Topaz Overduin in Katwijk aan Zee is op dit moment druk bezig om geld in te zamelen voor een geweldig project: namelijk een beweegtuin. Maar dit is niet zomaar een beweegtuin, het is namelijk voor 190 bewoners met dementie, Huntington ziekte en voor bewoners van de afdeling gerontopsychiatrie. 

Een deel van de bewoners is nog jong, communicatie kan soms een probleem zijn. 

De beweegtuin krijgt een uitnodigend karakter. Mensen, jong en oud, worden gemotiveerd om in beweging te komen. Het wordt een plek om elkaar te ontmoeten waardoor de saamhorigheid vergroot wordt. Er worden nieuwe contacten gelegd en eventueel samen met de familie of vrienden word je gestimuleerd om actief te worden. Daarnaast is het erg gezond om in de buitenlucht actief te zijn, en ook erg nodig want veel verpleeghuisbewoners komen te weinig buiten.

Het aanschaffen en inrichten van deze beweegtuin wordt zo ingericht, dat er eigenlijk nooit alleen wordt geoefend maar altijd in groepsverband, of tweetallen. Naast deze 'beweegtuin' zal er ook een speeltuin worden gerealiseerd, omdat de Huntington patiënten jong zijn en vaak nog jonge kinderen hebben. Deze kinderen hebben moeite om hun zieke ouder te bezoeken omdat de ziekte erg intimiderend is. Een speeltuin zou dan een reden zijn om wel te komen!

Topaz Overduin heeft zich ontwikkeld tot een alom gewaardeerd expertisecentrum Huntington. Hier werken zij nauw samen met de neurologen van het LUMC om de zorg voor mensen met Huntington steeds beter te maken. Dit project is een geweldig initiatief, en tot heden uniek, maar door alle bezuinigingen in de zorg sector is jouw hulp hard nodig.

Om meer aandacht te geven aan dit geweldige initiatief ga ik naar Santiago in Spanje fietsen per eind augustus, alleen, en zal ik gedurende mijn reis foto's posten en aandacht vragen voor de Huntington Disease, Dementie en Psychiatrie. 

Deze reis is 2500-3000 kilometer en ik zal rond de 2 maanden onderweg zijn. Er is een optie dat ik mijn reis zelfs zal voortzetten richting Portugal, +3200 kilometer! 

Alle donaties zijn welkom!

Donaties kunnen ook contant worden gedaan bij Topaz Overduin in een speciale donatiebus.

Volg mijn reis via www.societyscan.com

Alle opbrengsten komen ten goede aan de beweegtuin minus administratieve kosten van transacties van deze actie, en de kosten voor de kaartjes en postzegels. 

Photo by mensyn

Uitgelicht